Ausztria visszaállítja a határellenőrzést Szlovákiánál

2022. szeptember 29. 06:35

Az osztrák kormány a döntést az illegális migrációval indokolja.

2022. szeptember 29. 06:35
null

Csehország után Ausztria is visszaállítja a határellenőrzést Szlovákiával közös határszakaszán. Az intézkedés szerda éjféltől lép életbe. Az osztrák kormány a döntést az illegális migrációval indokolja – írja az Euronews.

Onnantól dominóként indult meg a határok lezárása Csehország és Szlovákia között, és most Ausztria és Szlovákia között is, hogy az embercsempészek ne játszhassák ki a lezárásokat felénk” – mondta az osztrák kancellár, Karl Nehammer. Az osztrák kancellár jövő héten tárgyal a migrációval kapcsolatos kérdésekben a magyar miniszterelnökkel és a szerb elnökkel.

Csehországba korábban még csak 8500 illegális menedékkérő érkezett, mára azonban ez a szám a négyszeresére emelkedett.

„Év eleje óta 140 feljelentés érkezett hozzánk, és 125 embercsempészt tartóztattunk le. Sosem volt ilyen magas az arány. Ha összehasonlítjuk a 2015-ös bevándorlási hullámmal, idén már 12 ezer menedékkérő érkezett” – mondta a cseh rendőrfőkapitány, Martin Vondrášek.

A legtöbb illegális menekült Indiából érkezik Csehországba, de a Közel-Keletről, főleg Szíriából is egyre többen akarnak az országon keresztül Németországba, Svédországba vagy Ausztriába tovább indulni.

Nyitókép: JOE KLAMAR / AFP

 

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Atti bá
2022. szeptember 29. 19:55
Ugyan má emberek, ez csak egy kis "show" a szarkupacok letakarására. A migri jó, a keleti melós meg egy átok, na. Nem szoktuk még meg a "furfangos" nyugatisztáni fifikát?
Reszelő Aladár
2022. szeptember 29. 15:56
Szerintem az osztrákok szívből gyűlölik az egész schengeni hóbelevancot, ha tehetnék ugyanúgy pecsételnének mindenkit a határon.
Namond
2022. szeptember 29. 10:14
Az osztrákok kirekesztő nácik, fasiszták, hisz Hitler csapatait is virágesővel fogadták. Nem is értem, az osztrák hadsereg beolvadt a Wehrmachtba, hogy kerültek a győztes országok közé?
Ödenburger
2022. szeptember 29. 09:51
A bevándorláspárti liberálisok tönkretették Schengent és az EU-n belüli szabad mozgást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!