Egy román aknászhajó úgy hatástalanított egy aknát, hogy nekiütközött

2022. szeptember 09. 11:17

A történet happy enddel zárult, senki nem sérült meg, a hajó nem süllyedt el és az akna is megszűnt létezni – számol be a Főtér.

2022. szeptember 09. 11:17
null

Az orosz–ukrán háború kezdete óta összesen 28 elsodródott tengeri aknát hatástalanítottak a Fekete-tenger nyugati részén: hármat a török, kettőt a román, egyet a bolgár, huszonkettőt pedig az ukrán haditengerészet – számol be a Főtér. A harmadik, román felségvizekre tévedő aknát csütörtökön észlelték. A haditengerészet azonnal kiküldte a Dimitrie Nicolescu hadnagy névre hallgató aknászhajót, fedélzetén 75 tengerésszel, hogy hatástalanítsák a fegyvert.

Az aknászhajó fölött beborult az ég, süvölteni kezdett a szél, csapdosni kezdtek a hullámok, ráadásul még az est is leszállt. Így az akna nekikoccant a hajónak és felrobbant. A motorok megsérültek, a hajón kis rész nyílt, víz hatolt a tatba és a legénységnek neki kellett állnia szivattyúzni. Senki nem sérült meg, a hajó nem süllyedt el és az akna is megszűnt létezni.

Nyitókép: Fotónk illusztráció, Az MH. 1. Tűzszerész és Hadihajós Ezred aknászhajói felvonulnak a Dunán az 1456-os nándorfehérvári diadal emléknapján, 2012. július 22-én.MTI Fotó: Kovács Attila

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csomorkany
2022. szeptember 10. 07:24
És ki volt a Dimitrie Nicolescu hadnagy? (Nem, nem vagyok hajlandó utánaolvasni a gugliban).
Natila
2022. szeptember 10. 01:35
Ők mentesíthetnék az egész fekete-tengert!
zara
2022. szeptember 09. 23:23
ez is egy módszer....
Tatulus
2022. szeptember 09. 22:20
Ha a díszszemlén lehet tolni a járművet, akkor ez egy kis apróság volt! Amúgy elég szar akna volt ez!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!