Ukrán hírszerzés: Tavasszal ismét nagy erővel folytatódhat majd a küzdelem

2022. augusztus 27. 16:49

Szeptemberben és októberben még lesz esély arra, hogy nagyobb mértékben elmozduljanak a frontvonalak, utána viszont jön a rossz idő, majd a tél – idézi egy interjú alapján az Index Vadim Skibitszkit.

2022. augusztus 27. 16:49
null

Az ősszel fog eldőlni az, miként zárhatja az idei évet Ukrajna a háborúban – ezt mondta az ukrán hírszerzés tisztviselője egy ukrán lapnak adott interjúban, amelyet az Index szemlézett. Vadim Skibitszki kifejtette: szeptemberben és októberben még lesz esély arra, hogy nagyobb mértékben elmozduljanak a frontvonalak, utána viszont novembertől jön a rossz idő, majd a tél.

A hírszerző elmondta azt is megpróbálnak majd felkészülni a tavaszra, amikor ismét nagy erővel folytatódhat majd a küzdelem.

Nyitókép: Orosz állásokat készülnek lőni ukrán tüzérek a keleti fronton, Harkiv közelében 2022. augusztus 24-án, az ukrán függetlenség 31. évfordulóján, amely egybeesik az orosz támadás hat hónappal ezelőtti kezdetével. Ukrajna 1991. augusztus 24-én vált függetlenné a Szovjetuniótól.MTI/AP/Andrij Marienko

Összesen 137 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madárinfluencer
2022. augusztus 28. 12:58
"novembertől jön a rossz idő, majd a tél" Komoly hírszerzési munka állhat emögött az értesülés mögött. Ezt még a kirúgott magyar meteorológusok is tudták.
JoOnny
2022. augusztus 28. 10:07
Ez már az augusztusi ukrán offenzíva része, vagy az még ezután jön majd?
Teréz A Piréz
2022. augusztus 28. 07:30
"Az idei évet zárja" a háborúskodásban Ukrajna. Szóval ki van mondva feketén-fehéren, hogy ez egy vállalkozás. Vajon ki a könyvelője és bérszámfejtője?
BoRob1
2022. augusztus 27. 20:45
Ez megint olyan , mint a nagy ellentámadás, ami Moszkva alatt ért véget...... A néhány szabotázs akción kívül másra nem igen telt, persze a pofa az jár rendesen. Hiába tolják nyugatról a rengeteg fegyvert, az uki mentalitáson az nem segít, inkább lövi az erőművet és tesz tönkre hatalmas területeket több száz/ezer évre, mintsem elismerje hogy hibázott és az Orozok nyertek. Ha figyeltek ,azt látni, erre már a Németek is rájöttek.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!