Az orosz kormány szerint a Nyugat már készül a háborúra Oroszországgal

2022. augusztus 19. 22:12

Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes szerint a Nyugatnak egyáltalán nem lenne szabad fegyvert szállítania Ukrajnának.

2022. augusztus 19. 22:12
null

„Moszkva nem szeretné, ha Washington az ukrajnai konfliktus részesévé válna, de az Egyesült Államok eddig nem vett tudomást semmilyen figyelmeztetésről” – jelentette ki Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes a Rosszija 1 televíziónak nyilatkozva  írja az Index.

„ ..de eddig nem vettük észre, hogy az amerikai fél hajlandó lett volna igazán mélyen és komolyan venni az erre vonatkozó figyelmeztetéseket” – mondta Rjabkov.

„Nemcsak egyszerűen figyelmeztettünk, de számos alkalommal, különböző csatornákon, magas szinten hivatalos jelzéseket küldtünk Washingtonba, egyebek között jegyzék, célzott beszélgetések formájában. Van egy olyan műfaj, hogy diplomáciai demars.”

– idézte az Index Rjabkovot.

A hírportál arról is beszámolt, hogy Rjabkov hangot adott azon álláspontjának, miszerint a Nyugatnak egyáltalán nem lenne szabad fegyvert szállítania Ukrajnának, és kétségbe vonta azt az érvelést, hogy ez Kijev „önvédelemhez való jogának” támogatása. A helyettes tárcavezető úgy vélekedett, hogy

Rjabkov szerint az ukrán vezetés „elvesztette realitásérzékét”, és kész lenne a saját geopolitikai céljai érdekében egy „második Csernobilt” előidézni a zaporizzsjai atomerőműben. „A létesítményt őrző orosz hadsereg jelenléte a garancia arra, hogy ez nem történik meg” – szögezte le.

Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője csütörtökön azt állította, hogy Ukrajna, az ENSZ-főtitkár látogatására időzítve augusztus 19-re nagy horderejű provokációra készül a zaporizzsjai atomerőműnél, amiért a felelősséget Moszkvára igyekszik majd hárítani – olvasható az Index cikkében.

Rjabkov szerint csak tovább növelné a kockázatot az a Nyugat által támogatott elképzelés, hogy az erőmű körül hozzanak létre egy demilitarizált övezetet. Mint mondta, Moszkva arra számít, hogy a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) küldöttségének látogatása, amelyről még június elején született megállapodás, meg fog valósulni. Orosz diplomáciai források szerint a NAÜ szakemberei szeptember elején kereshetik fel a zaporizzsjai létesítményt – zárta cikkét a hírportál.

Nyitókép: Fabrice COFFRINI / AFP

Összesen 188 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krampus
2022. augusztus 21. 14:38
A haboruhoz fegyver kell, uzemanyag, katona es elelmiszer. Jovore ezekbol Europaban mar nem sok lesz. Fegyver az ukrajnaban a feketepiacon, uzemanyag az nuku, katonak helyett buzik es nok vannak a hadseregben, elelmiszer szinten nem sok lesz. Itt aki katonailag megindulhat, az az oroszok. S a franciakig senki sem fogja megallitani oket, hisz a lengyelek ehhez macskajancsik, foleg se repcsi, se tank. A szlovakok, cseheke semmik (mint mi is). A nemet Bundesweh pedig ma mar Schwuleswehr, azaz buzicsapat, elen egy nagymamaval, aki a tankbol sem tud kiszallni segitseg nelkul. Az osztrakokat hagyjuk, vicc egy banda. Franciaorszagnak van meg hadereg, igy majd a Rajnanal talalkoznak az oroszokkal s botolhatnak, arabot adnak kajaert es uzemanyagert cserebe!
Báthory Ödönke
2022. augusztus 20. 15:43
https://cimlap.blog.hu/posztok/altmed/2022/08/19/ukrajna_naci_multja_oliver_stone_szerint
Janika50
2022. augusztus 20. 11:11
Igazuk van az orosz, kinai stb megmondóknak. Meg sem próbálják a haladók gondolat világát befolyásolni. Teljessen reménytelen. Mélyen átitódtak a liberális, bolsi, cionista, amerika imádattal. Ha szemük láttára történik valami yenki atrocitás, ami ember életekbe kerül, jön egy megmondo és állitja, hogy a Puyin volt, simán elhiszik. Legrosszabb esetben a demokrácia védelmében történt. Gondoljunk bele, mikor az iraki, afgán, korábbról mondjuk panamai, grenadai, a sor szinte végtelen, ártatlan, CIVIL áldozatok vannak, milyen felemelő érzés, hogy nem egy kinai, putyinista lüvedék, hanem egy demokratikus, szabad bomba szaggatta szét az áldozatokat. Kizárólag a haladás jegyében!
MayorAnna 03
2022. augusztus 20. 10:55
The West is the Great Satan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!