CNN: Aggódnak a holokauszttúlélők Orbán Viktor beszéde miatt

2022. augusztus 08. 09:58

Frölich Róbert, a Dohány utcai zsinagóga rabbija a CNN-nek elmondta: hallottak már ilyet és nem lett jó vége.

2022. augusztus 08. 09:58
null

Bár meleg fogadtatásban volt része Orbán Viktornak a dallasi CPAC-en, repedezik a hazai helyzetkép – olvasható a CNN hasábjain. A szerző szerint a múlt héten rasszista megnyilvánulásáért elveszítette egy szövetségesét, aki 20 éve volt tanácsadója.

A CNN interpretációja szerint Orbán azt mondta Tusványoson: egymással hajlandóak vagyunk keveredni, de nem akarunk kevert fajúvá válni. Frölich Róbert, a Dohány utcai zsinagóga rabbija szerint a nyilatkozat nagyon közel csapott be a gyülekezet idősebb, jellemzően Holokauszt túlélő tagjai számára – 

aggódnak, mivel hallottak már ilyet és nem lett jó vége

– írja a lap.

Mindeközben Köves Slomó a Jerusalem Postban azt nyilatkozta: Brüsszelben és Párizsban ölnek zsidókat, nem Magyarországon. A rabbi a befolyásos jeruzsálemi lapban kritizálta a magyar kormány antiszemitizmusával kapcsolatban elhangzott vádakat.

Nyitókép: Jaap Arriens / NurPhoto / AFP

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orygabor
2022. augusztus 09. 11:36
Kérjenek védelmet Gyöngyösi Mártontól.
nuknuk
2022. augusztus 08. 18:18
"Holokauszt túlélő" ma? Mi a fene volt az egy wellness szanatórium, hogy ilyen szuper egészségbe hozta őket?
CsakOlvas
2022. augusztus 08. 17:43
Az aggódás mellett, melyben nyilvánosan rágalmazzák a magyar miniszterelnököt, még mindig nem költöznek el, járandóságuk továbbra is érkezik, csodálkoznak vala, mkkora utálat veszi körbe őket. Eljátszottátok, először az együvé tartozást, pedig sokan igyekeztek ezért, majd a rokonszenvet, mert nem ismerétek be hibáitokat, majd az együttérzést, mert olyanokér' is bennünket hibáztattatok, miről mi valóban nem tehettünk. Esetleg, ha ezt a magába zárt folyamatot befejeznétek a picsába, ugyanennyi idő alatt ugyanott tarthatnánk. Jól tennétek, ha abbahagynátok, mert mostmár kurva régen nem foglalkoztunk veletek kellőképpen(éppen 100 éve), csak szólok. Elég volna, ha a megfizetett, kártékony és agyhalott képviselőiteket elküldenétek végre uszikálni, na jó, ez genyóság volt, szabadságra. Fizetés nélkülire, emberek, nagyobb kárt okoznak lassan nektek, mint a nácik.
Drbobee
2022. augusztus 08. 17:26
Helyükben a hittársaik által uralt Brüsszel, és az általuk befogadott muzulmánok miatt kellene aggódni. A muzulmán első számú ellensége a zsidóság, második a melegek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!