Románia
ÉLŐ
Ukrajna

Az orosz GDP a vártnál kevésbé csökkenhet az idén hivatalos várakozás szerint

2022. augusztus 18. 16:44

A minisztérium a költségvetési bizottságnak benyújtott előterjesztésében a májusban becsült 7,8 százalék helyett 4,2 százalékos GDP-csökkenést valószínűsített.

2022. augusztus 18. 16:44
null

Az orosz gazdaságfejlesztési minisztérium lényegesen visszafogta a gazdaság idei teljesítményének csökkenésével kapcsolatos előrejelzését.

A minisztérium a költségvetési bizottságnak benyújtott előterjesztésében a májusban becsült 7,8 százalék helyett 4,2 százalékos GDP-csökkenést valószínűsített.  A visszaesés mélypontját 2023 első negyedévére várják, 2025 végére pedig a gazdaság teljesítménye már visszatér a válság előtti szintre – jósolták. A gazdaságfejlesztési minisztérium idei évre vonatkozó előrejelzése valamivel derűlátóbb a közgazdászok várakozásainál, az Interfax által megkérdezett elemzők augusztus eleji konszenzusos előrejelzése ugyanis a gazdaság idei 5,0 százalékos visszaeséséről szólt.

A jegybank a gazdaság idei zsugorodását 4-6 százalékra teszi.

A gazdaságfejlesztési minisztérium az idei inflációs várakozását a májusban becsült 17,5 százalékról 13,4 százalékra mérsékelte. A jegybank 12-15 százalékos inflációt jósol, az elemzői várakozások átlagában pedig 13,6 százalék szerepel. A minisztérium a jövő évi inflációs előrejelzését 5,5 százalékra csökkentette a májusban becsült 6,1 százalékról. A jegybank 2023-as inflációs előrejelzése 5-7 százalék, az elemzők 6 százalékkal számolnak.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Anatolij Malcev

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
AKissLaci
2022. augusztus 18. 20:27
" A minisztérium a költségvetési bizottságnak benyújtott előterjesztésében a májusban becsült 7,8 százalék helyett 4,2 százalékos GDP-csökkenést valószínűsített." Nagy ügy. Az igen tehetségesen kivonult "nyugati cégek" bizniszei hiányoznak a GDP-hókuszpókuszból. Illetve a dollárban kifejezett hókuszpókusz előrejelzéséből. A hókuszpókuszban az a vicces, hogy az oroszoknak talán nem fog hiányozni olyan nagyon, amit úgyis kivittek volna az országból. Az meg külön érdekes lesz, hogy egy csomó orosz áruházláncot simán átvettek orosz befektetők (pl. McDonalds). Csak ők nem szerepelnek az előrejelzésekben, ugyanis az előző negyedévben még nem voltak jelen a piacon, tehát nincs adat róluk. Nagy okosság ez a GDP-hókuszpókusz!
LancelotDuLac
2022. augusztus 18. 18:04
Orosz "KSH"?! xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
békalepcse
2022. augusztus 18. 17:26
Ez a háború és béke egyensúly nagyon kéttényezős dolog. A technikai fejlettség alacsonyabb fokán maga a fejlődés indikátora. Azonban ezen az atombetegségen túl már csak fékez és degeneratív politikai betegséget okoz. Lesznek, pontosabban vannak aki felelőtlenűl játszikálnak azza a pilocs gombocskával két pelus csere között, míg mások a nyalván valaó provokácionak is próbálnak nem felülni, elkerülve a kölcsönös megsemmisilülést... Na kikre is gondoltam librálnackósok?
Laceh
2022. augusztus 18. 17:22
Beváltak a szankciók, miközben a német gazdaság is beállt...a földbe!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!