Ursula von der Leyen elítélte Orbán Viktor tusnádfürdői beszédét

2022. július 31. 16:00

Azt is közölte ugyanakkor az Európai Bizottság elnöke, hogy bizakodó a demokrácia és Európa jövőjét illetően.

2022. július 31. 16:00
null

„A faji alapon történő megkülönböztetés lábbal tiprása azoknak az értékeknek, amelyeket nemzetközi szerződések is rögzítenek, beleértve az ENSZ Emberi Jogi Chartáját, az Emberi Jogok Európai Egyezményét és az Alapvető Jogok Európai Chartáját –hangoztatta Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Orbán Viktor tusnádfürdői beszédével kapcsolatban az Aktuality.sk szlovák lapnak adott interjújában – írja a Népszava.

Mint mondta, „ezek az értékek egyetemesek és nem képezik vita tárgyát. Mindannyian vállaltuk, hogy fenntartjuk és megvédjük őket.” Hozzátette:

Azt is közölte ugyanakkor a bizottsági elnök, hogy bizakodó a demokrácia és Európa jövőjét illetően. „A COVID-válság és most az orosz agressziós háborúra adott válaszunk bebizonyított egy nagyon fontos dolgot: a demokráciák és Európa jól teljesít.” Mint mondta, a Bizottság nagy figyelmet fordít a tagállamok jogállamiságára az éves jogállamisági jelentéseink révén, amelyek például az intézmények működését, a média szabadságát, a korrupció elleni küzdelmet vizsgálják. „Idén először minden tagállam számára ajánlásokat fogalmaztunk meg a javítás módjairól. Szükség esetén pedig a Bizottság rendelkezésére álló valamennyi uniós jogi eszközt igénybe vesszük a jogállamiság betartásának biztosítása érdekében.”

Nyitókép: Dursun Aydemir / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Kapcsolódó

 

Orbán Viktor: A kormány célja, hogy egy globális recesszióban Magyarország lokális kivétellé váljon. A miniszterelnök bejelentette a tusványosi tíz pontot, azt a tíz pontot, amelyre alapozza majd az ország terveit 2030-ig. Összefoglalónk Orbán Viktor tusványosi beszédéről! Bővebben...

 

Összesen 318 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2022. augusztus 01. 20:29
Az kicsit sem zavar Ursula, hogy a kis baloldali kedvenckéid, tudod a "nagyon demokraták" folyamatosan cigányozzák Orbán Viktort. Lehet, hogy nácik a kedvenckéid?
tothpal
2022. augusztus 01. 19:15
Szegény Ursula! Ő már azt sem tudja, mit beszél, merthogy helyette amerikai tanácsadói adják szájába szót...
machet
2022. augusztus 01. 16:00
Na ezért kell oda annyi gyengeagyú vezető.Normális arrafelé be sem mehet az ajtón.
nempolitizálok
2022. augusztus 01. 14:10
Ursula von der Leyen szerint minden szép és jó, csak Orbán lóg ki a sorból...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!