Titkos bunker készül az EU vezetőinek

2022. július 11. 10:18

A bunkerre azért van szükség, hogy a politikusok biztonságban tanácskozhassanak, anélkül, hogy az orosz ügynökök lehallgatnák őket.

2022. július 11. 10:18
null

Titkos bunkert építenek az Európai Unió vezetőinek üléseihez Brüsszelben, hogy a politikusok biztonságban tanácskozhassanak, anélkül, hogy például orosz ügynökök lehallgatnák őket – írja az EUObserver.

A tanácskozóterem várhatóan száz férőhelyes lesz, összesen 34 vezető politikusnak alakítanak ki helyet, és rajtuk kívül az ő segítőik, a protokoll- és a technikai, valamint a kiszolgáló személyzet léphet csak be. A 34 vezető politikusi szék már az EU bővítésének szól, hiszen egyelőre 27 hely is elég lenne, ám az unió várhatóan újabb tagországokkal bővül majd a következő években.

Mindenre figyelni fognak

Annak, aki bemegy a terembe, át kell esnie egy biztonsági ellenőrzésen, amelyen azt is igazolnia kell, miért tartózkodik a teremben. Ez alól még a vezetők sem kivételek, mint ahogy nekik is kint kell hagyniuk minden elektronikus eszközüket: a laptopokat, a mobiltelefonokat és az okosórákat, sőt, még a hallássegítő eszközöket is. A terem teljesen el lesz zárva az internettől, de a bent tartózkodók tudnak kommunikálni majd a külvilággal. Az egész termet egy NATO által hitelesített elszigetelőketrec veszi majd körül, amely megakadályozza, hogy bárki illetéktelen hallgatózzon.

A bunker várhatóan 2024-ben készül el, és összesen nyolcmillió euróba kerül a kivitelezése. A pontos helyszín még nincs eldöntve, de várhatóan nem lesz messze a jelenlegi üléstermektől, hogy a politikusok kényelmesen járhassanak ki és be. A termet minden ülés előtt és után is „átvilágítják”, ahogyan az oda bevitt tárgyakat, még a dekorációt, például a virágokat és az élelmiszert is. A bunkerben nem a kényelem lesz a legfontosabb, de azért egy elfogadható szintet muszáj lesz nyújtania a dokumentumok szerint. 

A bunkerre már csak azért is szükség van, mert Brüsszelben áprilisban két orosz kémet is lefüleltek, és kiutasították őket. Az elmúlt években Kína és Izrael is belekeveredett már EU-s lehallgatási botrányokba. 

Nyitóképünk illusztráció: VALERIA MONGELLI / HANS LUCAS / HANS LUCAS VIA AFP

Összesen 188 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csikasz
2022. július 12. 08:23
Nem kell aggódni, majd Steiner megindítja az ellentámadást, ha már körbevették az oroszok.
ebalint
2022. július 11. 19:50
Csinálnék nekik egy titkos, biztonságos bunkert, ahol soha többé nem hallgatná le őket senki. Valahol egy kőbánya mélyén, betonnal kiöntve.
brekker
2022. július 11. 19:32
Ezeknek minek?
polárüveg
2022. július 11. 19:00
Érdekes! Ha minden elektromos kütyüt ki kell rakni, akkor a németek által kifejlesztett, a tudatmódosítót generátorok befolyásolását semlegesítő kütyüt is ki kell rakni, amit a képviselőinek szoktak adni vagy 20 éve. A lengyel politikusok pálfordulása, az EU-s politikusok érthetetlen Európa ellenessége, tönkretevő tevékenysége, egyes választási fordulatok nem érthető meg a titokban bevetett 5 Hz-es tudat/gondolat/szándék befolyásoló generátorok nélkül, melyet Tesla fejlesztett ki az USÁ-ban. Mikor rájött, mire használja a deep state, átadta a terveket Oroszországnak, amiért megölték. Aki nem hinné, lapozzon vissza Macron első megválasztásához. Amikor Franciaország felett geostacionárius pályán két ismeretlen célú USA műhold működött. Láss csodát, a bukott miniszter Macronból elnök lett! Magyar választások furcsaságait is érdemes áttekinteni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!