Szijjártó: A migrációs nyomás új veszélyességi szintre lépett

2022. július 04. 12:25

„Kettős nyomás alatt állunk” – húzta alá a tárcavezető.

2022. július 04. 12:25
null

Új veszélyességi szintre lépett a migrációs nyomás, a migránsok egyre agresszívebbek, erőszakosabbak, már felfegyverkeznek, és használják is ezeket a fegyvereket – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Szabadkán, ahol szerb hivatali kollégájával, Nikola Selakoviccsal találkozott.

Kiemelte: kritikus időszakban került sor erre a találkozóra, hiszen „Európa drámai kihívások előtt áll”. Mint mondta: a Magyarország szomszédságában zajló háború és az arra adott szankciós válaszok tartósan háborús inflációs környezetet hoznak létre.    

„Emellett fokozódik a menekültválság, és egyre súlyosabb migrációs kihívásokkal kell szembe néznünk, ráadásul mi, magyarok – alapvetően egyedüliként – szembesülünk kihívással egyszerre délről és keletről, mondhatni kettős nyomás alatt állunk” – húzta alá Szijjártó Péter.

Kapcsolódó

Migránsok lövöldöztek a szerb-magyar határnál, halottak is lehetnek

A helyiek beszámolói szerint a mentők folyamatosan szállítják a sérülteket, nem hivatalos adatok szerint legalább két halottja is van az összecsapásnak. Bővebben!

A helyiek beszámolói szerint a mentők folyamatosan szállítják a sérülteket, nem hivatalos adatok szerint legalább két halottja is van az összecsapásnak.

(MTI)

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kohazi
2022. július 06. 20:17
Két kerítés közte akna zár.
Takagi
2022. július 04. 13:28
Tűzparancs elég hatékony és visszatartó az ilyen harcikutyák ellen.
csjanos
2022. július 04. 13:03
....példaképünk a kelet legnagyobb demokráciája izrael....ők határon belül is lelövik a gyanus kődobáló gyerekeket...TÜZPARANCSOT KIADNI...követelem...minek hordják a fegyvert ha nem használhatják?...
Namond
2022. július 04. 13:03
Mikor Petya? Mától vagy holnaptól?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!