Megpróbált elmenekülni az országból a Srí Lanka-i elnök

2022. július 12. 18:45

A repülőtér személyzete megakadályozta Gotabaja Radzsapakszát, hogy elhagyja a gazdasági válságban lévő országot.

2022. július 12. 18:45
null

Srí Lanka elnöke, Gotabaja Radzsapaksza megpróbálta elhagyni az országot hétfőn, hogy Dubajba meneküljön, de a repülőtér személyzete megakadályozta ebben – számol be a Guardian.

A politikusdinasztiából származó államfő – Srí lankát az elmúlt 20 évben gyakorlatilag a Radzsapakszák irányították – a múlt héten jelentette be, hogy lemond,  július 13-i dátummal, miután több ezres tüntető tömeg tört be az elnök rezidenciájába.

A hatóság szerint Radzsapaksza családjával és más közeli ismerőseivel együtt a VIP részlegen próbálkozott feljutni egy Dubajba tartó gépre, azonban a személyzet nem engedte át, így az elnök és családja lekésett négy gépet, majd kénytelenek voltak az éjszakát egy katonai bázison tölteni. Nem ez volt az első szökési kísérlete az elnöknek, próbálkozott más reptereken is, de eddig nem járt sikerrel. Meg nem erősített források szerint pedig ezután a haditengerészet segítségével vízen próbálkozik majd.

Ismert: az 1948 óta független dél-ázsiai országban soha nem látott gazdasági ( és ennek nyomán politikai) válság van kibontakozóban. Az ország gazdasága gyakorlatilag összeomlott, India és más országok segítségéből próbálnak boldogulni, míg az ország vezetői hitelmegállapodásról próbálnak tárgyalni a Nemzetközi Valutalappal. A válság miatt számos áruból hiány keletkezett.

Nyitókép: MTI/EPA/Chamila Karunarathne

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2022. július 12. 21:11
Egy szigetországban hogyan lehet ennyi katonai kitüntetést szerezni, mint amennyi a képen látszik?
Matocska
2022. július 12. 19:40
Obama fusiban ellentengernagy Srí Lankán?
Armageddon
2022. július 12. 19:39
Szirimávó Bandaranajaka Ceylon ( Sri Lanka) miniszterelnöke 1960-65 között, s a modern világ első női miniszterelnöke!
Ugo Gueremi
2022. július 12. 19:36
Hitelre van szüksége az adósságok rendezéséhez, a számlák kifizetéséhez vagy egy szép vállalkozás elindításához? magánszemélyek közötti pénzkölcsönre volt szüksége, hogy végre megbirkózzon a pénzügyi nehézségeivel kilábal a bankok által okozott zsákutcából, a hitelkérelmeinek elutasítása miatt. Az alábbi területeken tudunk segíteni: Pénzügyi Lakáshitel Beruházási hitel Konszolidációs adósság Felvehető hitel határa Második jelzálog Hitelkiváltás Személyi kölcsön Email: [email protected] WhatsApp +49 174 6264893
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!