Perrel fenyegeti az orosz nagykövetség az egyik svájci lapot, amiért szivárványszínű bohócként ábrázolták Putyint

2022. július 17. 14:49

A diplomaták sérelmezték a szivárványszíneket Putyin arcán, és szóvá tették azt is, hogy a cikkben Putyint háborús bűnösként ábrázolják.

2022. július 17. 14:49
null

Oroszország svájci nagykövetségének tisztviselői jogi lépésekkel fenyegették meg a Neue Zürcher Zeitung szerkesztőségét, miután a patinás lap egyik képén bohócként ábrázolták Vlagyimir Putyin orosz elnököt – írja a 444.

Az újság „Szuperhősök és gazemberek között: A mémek hatalma az ukrajnai háborúban” címmel közölt cikkében azt elemezte,  a vírus módjára terjedő háborús fotók milyen szerepet játszottak az Oroszország ukrajnai inváziójáról zajló nemzetközi vitákban. A vezető képen Putyin mellett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Vasemberként szerepelt.

A képet az orosz nagykövetség politikai állásfoglalásként értelmezte, a szerkesztőségnek küldött levélben a diplomaták felháborítónak titulálták, és azzal érveltek, a szólásszabadság nem mentség „sértések és hamis képek” közzétételére. Különösen sérelmezték a szivárványszíneket Putyin arcán, és szóvá tették azt is, hogy a cikkben Putyint háborús bűnösként ábrázolják, ami az orosz álláspont szerint szimpla dezinformáció.

 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1000bocs
2022. július 18. 10:44
148 centis Ukrajna Kapitány, akinek akkora a feje hogy kiadja a testmagassága negyedét :)))))
esőember
2022. július 17. 23:49
A "semleges" Svájc. Akárcsak a II. világháborúban. Svédországgal együtt. Na jó Svájcot értem, ott volt az arany és a pénz, de azért azt megírhatná valaki, hogy a nyíltan német párti Svédországnak, hogy sikerült elkerülnie a felelősségrevonást a vh. után ?? 1944 októberéig folyamatosan szállították a nélkülözhetetlen vasércet és a golyóscsapágyat a német hadigépezet számára. Legalább 60 tonna németek által rabolt aranyat vásároltak tölük - éveken keresztül, (melyből azóta 13 tonnát visszaadtak Hollandiának és Belgiumnak), évekig elutasítóak voltak az üldözött európai zsidók befogadásában, akárcsak Svájc; lehetővé tették , hogy 1 millió német katona és hadianyag szállítására használják a svéd vasutakat, amivel a németek Narvik elfoglalásával megadásra kényszerítették Norvégiát, majd szintén a svéd vasutak használatával 10 ezer norvég polgárt szállítottak német koncentrációs táborokba. Stb, stb..., Ez volt a semleges Svédország. De Svájc se volt kutya. Az auschwitzi jegyzőkönyvet (melyben konc. táborból szökött rabok leírták mi folyik ott) nekik is eljuttatták, de elhallgatták, semmit nem tettek.
Trombitás Keresztély
2022. július 17. 22:52
Putyinnak azóta már kétszer akkor a feje a Botox-tól.
Kivűlálló
2022. július 17. 22:36
Háát, én örülnék az oroszok helyében, hogy így ábrázoltak az idióta svájciak! :D Egy "orosz bohóc" is képes szarrá verni az "Amerika kapitány" országát! :D :D :D Egyenlőre még a "bohóc" az aki diktál! :D És ez így is marad! ;) Ettől eltekintve, nyugatnak már csak ez maradt! A szánalmas vergődés a kilátástalanságban! :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!