Gigabírságot vetettek ki az oroszok a Google-ra

2022. július 18. 17:02

Az Alphabet tulajdonában álló cégnek 21,8 milliárd rubelt, azaz 387 millió dollárnak megfelelő összeget kell fizetnie az ítélet szerint.

2022. július 18. 17:02
null

Gigabírsággal sújtotta a Google-t hétfőn egy orosz bíróság, mert többször is elmulasztotta eltávolítani a Moszkva által illegálisnak ítélt tartalmakat – jelentette az Interfax hírügynökség, és nyomán a vg.hu. Az Alphabet tulajdonában álló cégnek 21,8 milliárd rubelt, azaz 387 millió dollárnak megfelelő összeget kell fizetnie az ítélet szerint. A határozat ellen van helye fellebbezésnek.

Az előzményekhez tartozik, hogy az orosz Roszkomnadzor kommunikációs szabályozó hatóság júniusban állapította meg, hogy a YouTube videoplatform szándékosan hamis információkat terjesztett az ukrajnai konfliktusról, engedélyezte a szélsőséges nézeteket népszerűsítő tartalmakat, valamint a gyermekeket az engedély nélküli tüntetéseken való részvételre buzdító felhívásokat.

A YouTube szándékosan propagálja az ukrajnai különleges katonai műveletekkel kapcsolatos félrevezető információk terjesztését, lejáratva az Orosz Föderáció fegyveres erőit” – szögezte le akkor a Roszkomnadzor.

Nyitókép: MTI/EPA/Filip Singer

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. július 19. 13:13
Majd rohannak fizetni..:) jöhet az orosz gugli..Bruhaha..
csjanos
2022. július 19. 11:18
...Z Z Z...egyetértek...
Pelso j.
2022. július 19. 10:21
A Google helyében egy fillért sem fizetnék.
kaffogó hebrencs
2022. július 18. 22:38
Nagyon alacsonynak tarotm a büntetés mértékét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!