Lengyel lap: Orbán Viktor rasszistának bélyegzett szavai kemény és pontos diagnózist adnak Európa jelenlegi helyzetéről

2022. július 27. 22:15

A miniszterelnök politikai igazgatója szerint a Do Rzeczy lengyel lap kiállt a magyar miniszterelnök mellett.

2022. július 27. 22:15
null

„A lengyel jobboldali sajtó meghatározó alakja állt ki Orbán Viktor tusnádfürdői beszéde mellett” – számolt be a miniszterelnök politikai igazgatója közösségi oldalán.

Łukasz Warzecha, a Do Rzeczy című konzervatív lap hasábjain fejezte ki a magyar miniszterelnök iránti támogatását. „Írásában hangsúlyozta, hogy

– mutatott rá Orbán Balázs.

„Magyarország állásfoglalása az egyensúly megteremtését helyezi az előtérbe”

Warzecha ezenfelül kemény bírálatot fogalmazott meg a konzervatív lengyel újságírókkal szemben, akik szerinte „olykor gyerekes megközelítéssel és gyakran elfogultan vizsgálják a nemzetközi kapcsolatokat”. Úgy véli, hogy amikor „Lengyelország erkölcsi problémákkal küzd, az minden esetben megakadályozza az aktuális helyzet távolságtartó elemzését. Ez vezetett oda is, hogy a tusnádfürdői beszéd Lengyelországban a konzervatív oldalon is felháborodást okozott” – írta a lap.

A cikkben azt is hangsúlyozták, hogy míg „Varsó az Egyesült Államok szövetségeseként lépett fel, Washington érdekei mentén, Magyarország állásfoglalása már egyértelműen az egyensúly megteremtését helyezi az előtérbe”.

 „Warzecha elismeri a magyar kormány érdekközpontú politikájának előnyeit a lengyel érzelemközpontú megközelítéssel szemben, és igazat ad Orbán Viktornak abban, hogy

idézte Orbán Balázs a Do Rzeczy cikkét.

 

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik