Lengyel lap: Orbán Viktor rasszistának bélyegzett szavai kemény és pontos diagnózist adnak Európa jelenlegi helyzetéről

2022. július 27. 22:15

A miniszterelnök politikai igazgatója szerint a Do Rzeczy lengyel lap kiállt a magyar miniszterelnök mellett.

2022. július 27. 22:15
null

„A lengyel jobboldali sajtó meghatározó alakja állt ki Orbán Viktor tusnádfürdői beszéde mellett” – számolt be a miniszterelnök politikai igazgatója közösségi oldalán.

Łukasz Warzecha, a Do Rzeczy című konzervatív lap hasábjain fejezte ki a magyar miniszterelnök iránti támogatását. „Írásában hangsúlyozta, hogy

– mutatott rá Orbán Balázs.

„Magyarország állásfoglalása az egyensúly megteremtését helyezi az előtérbe”

Warzecha ezenfelül kemény bírálatot fogalmazott meg a konzervatív lengyel újságírókkal szemben, akik szerinte „olykor gyerekes megközelítéssel és gyakran elfogultan vizsgálják a nemzetközi kapcsolatokat”. Úgy véli, hogy amikor „Lengyelország erkölcsi problémákkal küzd, az minden esetben megakadályozza az aktuális helyzet távolságtartó elemzését. Ez vezetett oda is, hogy a tusnádfürdői beszéd Lengyelországban a konzervatív oldalon is felháborodást okozott” – írta a lap.

A cikkben azt is hangsúlyozták, hogy míg „Varsó az Egyesült Államok szövetségeseként lépett fel, Washington érdekei mentén, Magyarország állásfoglalása már egyértelműen az egyensúly megteremtését helyezi az előtérbe”.

 „Warzecha elismeri a magyar kormány érdekközpontú politikájának előnyeit a lengyel érzelemközpontú megközelítéssel szemben, és igazat ad Orbán Viktornak abban, hogy

idézte Orbán Balázs a Do Rzeczy cikkét.

 

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszt
2022. július 28. 15:15
Csótány van itt elég, minek a lengyelektől is importálni?!
masikhozzaszolo
2022. július 28. 09:50
/Lengyel lap/ Van a magyar kártya, meg van a francia kártya. Meg a migránskártya. Meg az antiszemita kártya. Meg bankkártya. Ezekben vannak a lapok, amiket előhúznak. Van lengyel lap is, lengyel kártyában? Eddig ezt a színt nem játszották ki.
Reszelő Aladár
2022. július 28. 09:29
Nem a mostani beszéde tette világszinten befolyásos politikussá, de ez egy kiváló visszacsatolás a státuszáról. Ez az a megmondói magasság, ahol már nem is kell miniszterelnöknek lenni, hogy figyeljenek a szavára. A célja az volt, hogy pár provokatív gondolatba csomagolva, de átmenjen az üzenet. Aki pedig veszi a fáradtságot, az nem a kontextusból kiragadva fogja értelmezni, hanem úgy ahogyan elhangzott. A lengyelek pedig feltalálták az érdek, az érték alapú külpolitika mellett az érzelmit, ami akárhogy nézzük, minden bizonnyal a legrosszabb. Ők ilyenek. Tiszteljük és becsüljük őket annyira, hogy nem mondjuk meg nekik, hogy milyenek legyenek. De ugyanakkor jó, hogy valaki felismeri a szépsége mellett a veszélyeit is. A lengyel-magyar barátság megint szép lesz, ha úgy lesz vége a háborúnak, hogy a lengyelek nem érzik fenyegetve magukat. Amúgy ha a világ képes lenne visszaállni egy racionális irányba, akkor az ő USA és mi orosz cimbizésünkből még sok jó is kisülhet.
Osztap Bender
2022. július 28. 09:13
Itt az ideje a zsidóknak annyira szemet szúró, úgynevezett "lista" elkészítésének. Mindenki, aki antiszemitizmussal, rasszizmussal vádolja, vádolta a kormányfőt, a magyarságot, felkerülne erre. Azután pedig az államhatalom szigorú feladata legyen ezek elhallgattatása, ellehetetlenítése, adott esetben törvényes úton való megbüntetése. Drákói szigorral véget kell vetni egyes zsidók és zsidó szervezetek, aktivisták rágalmazás hadjáratának, Magyarország gyalázásának. Aki ilyenre vetemedik, annak ne legen maradása országunkban. Úgy gondolom, ehhez kapta meg a kormány az újabb 2/3-os támogatást a választóktól. Élnie kell a felhatalmazással, végre rendet kell teremteni a polgárok fejében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!