Aligátort vett feleségül a mexikói Victor Hugo

2022. július 01. 13:10

A szertartás egy indián rituálé keretein belül zajlott.

2022. július 01. 13:10
null

Egy mexikói kisváros polgármestere meghitt szertartáson feleségül vette aligátor menyasszonyát, miközben a városiak azért könyörögtek a vezetőnek, hogy pecsételje meg egy csókkal a menyegzőt – írja a Reuters.

Victor Hugo – aki San Pedro Huamelula első embere – többször is eleget tett választói kérésének.

A csókot lényegesen könnyebbé tette, hogy az állat szája le volt kötözve.

Mielőtt még meglepődnének a kedves olvasók: ez egy rituális házasság, amely valószínűleg évszázadokra nyúlik vissza még a spanyolok érkezése előtti időkig, Oaxaca állam Chontal és Huave bennszülött közösségei között. Egy imádságként szolgál, amely a természet kegyelméért könyörög, és bőséget hozhat: esőt, terményeket, elegendő halat a folyókba.

A lagzi helyszín egyébként Oaxaca volt. A Mexikó déli részén található település az ország leggazdagabb őslakos kultúrájával rendelkezik, és számos olyan közösség otthona, amelyek a mai napig őrzik nyelvüket és hagyományaikat. A San Pedro Huamelula ősi rituáléja, amely ma már katolikus spiritualitással keveredik, igencsak furcsa az avatatlan szem számára: többek között azzal jár, hogy a menyasszonyként szolgáló aligátort vagy kajmánt fehér menyasszonyi ruhába öltöztetik.

A szimbolikus esküvő helyi értelmezése szerint az aligátor az anyaföldet jelképező istenség, a helyi vezetővel kötött házassága pedig az emberek és az istenek szövetséget jelképezi.

Nyitókép: MTI/EPA/Jeffrey Arguedas

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
roughneck
2022. július 01. 17:07
Naszejszaka is volt? Szuz volt meg a menyasszony?
A ráció prófétája
2022. július 01. 16:23
Ezzel egészen új szintre lépett a "feleségem egy házi sárkány" mondás.
KBA98
2022. július 01. 16:03
és még nincs diliházban?
Haramia
2022. július 01. 14:03
Inkább etetni fogja vagy ruházni? A többire már gondolni se merek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!