„Megbocsáthatatlan” – így reagált az amerikai külügy Orbán tusványosi beszédére

2022. július 29. 07:26

Az amerikai külügyi szóvivő szerint Orbán szavai nem tükrözik azokat az értékeket, amelyek az Egyesült Államokat Magyarországhoz kötik.

2022. július 29. 07:26
null

Megbocsáthatatlannak nevezte Orbán Viktor miniszterelnök kijelentéseit a „kevert fajú népekről” az Egyesült Államok. A The Brussels Times beszámolója szerint az amerikai külügyi szóvivő, Ned Price csütörtöki sajtótájékoztatóján a Tusványoson elhangzott beszédre reagálva felolvasta az Egyesült Államok antiszemitizmus elleni különleges megbízottjának, Deborah Lipstadtnak a közleményét, aki úgy fogalmazott:

„mélységesen aggasztja”, hogy a magyar miniszterelnök „olyan retorikát használ, amely egyértelműen a náci faji ideológiát idézi”.

Közel 75 évvel a holokauszt vége után „megbocsáthatatlan, hogy egy vezető elbagatellizálja a náci tömeggyilkosságot, főleg egy olyan vezető, aki zéró toleranciát hirdet az antiszemitizmussal szemben”.

 

 

Price azt mondta, hogy Orbán kijelentései „nem tükrözik azokat az értékeket, amelyek az USA-t Magyarországhoz kötik, és amelyek alapul szolgálnak a két nép kapcsolatában, illetve alapul szolgálnak az USA és más szövetségeseink kapcsolatában”.

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
florand22
2022. július 29. 17:44
Az az állam amely aljas módon kiirtotta az észak amerikai őslakosságot valamint atombombát dobott Japánra, jobb ha befogja a pofáját és szégyellje magát...
Felvidéki MAGYAR
2022. július 29. 15:43
Aztán ki a f@szt érdekel, mit ugat a világ csendőre? Reméljük, rövidesen eltakarítják ezt a piszkos cionista gyilkos államot a föld színéről!
hajduj
2022. július 29. 15:04
Néhány dolgot rögzítsünk: 1) Az USA főbb hivatalai, az újkorban a kimenekített nácikra épült. Pl: rakétafejlesztés, CIA 2) Az USA a világon elkövetett háborús bűneiben tipikusan náci. 3) Faji ügyekben a buzi tobzódást említeném csupán, amiben nem tünik fel az, hogy csak egy emberi faj van, hanem számtalan elfajzott. Összességében egy olyan ország, akinek csak egy agyatlan fingósra telik, akit csalással tudtak betolni, nagyon ne ugribugrizzon. Véleménye meg nem több mint amit elnökük alfarhangként közöl a népével.
kaffogó hebrencs
2022. július 29. 13:29
Mélységesen leszarom, mit gondol az amcsi külügy rólunk, magyarokról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!