Botrány a szlovák köztévében: Václav Klaus kisétált az élő adásból, Meciar követte

2022. július 05. 17:35

Az egykori cseh és szlovák vezető megsértődött a kérdéseken. A téma egyébként Csehszlovákia szétválása volt.

2022. július 05. 17:35
null

Január elsején lesz harminc éve, hogy Csehszlovákia békésen kettévált. Ennek az apropóján a szlovák köztévé (RTVS) ismét egy asztalhoz ültette a két ország akkori vezetőit, Václav Klaust és Vladimir Meciart, akik már 1992 nyarán – azaz pontosan harminc éve – elkezdtek tárgyalni a szakításról.

A helyszín – anno és most is – a brnói Tugendhat villa volt.

Az élő adás annyira bizarra sikeredett, hogy pár napra rá két akkoriban is aktív, s a mai napig az eseményeket józanul kezelni képes kommentátort is kénytelenek voltak beültetni egy stúdióba, hogy valamelyest helyre tegyék a két volt miniszterelnök esti meséjét – számol be a beszélgetésről a hvg.hu.

A két egykori vezető főleg a meg nem valósult népszavazás kapcsán ferdített.

Azzal söpörték le a kérdést, miért nem valósult meg a népszavazás, hogy nem lehetett kiírni referendumot arról, elkezdődjenek-e a tárgyalások az ország szétválásáról, azután meg már nem volt értelme. Azzal vádoltak minden újságírót, aki az együtt maradást támogatta, hogy le voltak fizetve.

A beszélgetés egyébként a cseh/szlovák nyelvet nem beszélők számára is láthatóan abszurd módon ért véget: Klaus megunta a kérdéseket, a meg nem valósult népszavazás pedig annyira kizökkentette, hogy felállt, és elment az élő adásból. Felkészületlenek a műsorvezetők, rosszak a kérdések – mondta, és felpattant. Mečiar pedig követte, még mielőtt jöhettek volna a nézői kérdések. Miközben a műsorvezető hölgy megpróbált elbúcsúzni a nézőktől, Mečiar felszólította, térjen vissza a földre.

 

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
figyelő4322
2022. július 05. 21:16
Ja, Vaclav Klaus mostanában barátságosan nyilvánul meg Orbánról és az országról. De MECIAR....? Ez nekem egy váratlan 'blast from the past,' tehát egy berobbanás a múltból. Nem is tudtam, hogy a hozzánk barátságtalan fószer még életben van. De nem is érdemel meg egy BÉKÉS öregkort!
pragmatika
2022. július 05. 20:00
Ez a trianoni balf.szság elég sok problémát okozott, és nem csak nekünk. A magyar kisebbséggel történő diszkriminatív bánásmódtól kezdve, a Marosvásárhelyi pogromon keresztül a délszláv háborúig. Végül csehszlovákia is szétesett. Ha jól körülnézünk, a románokon kívül senki nem azt kapta, amire vágyott. A Horvátokat, Szlovéneket, Bosnyákokat bezsuppolták a gyakorlatilag Szerb fennhatóság alá. Még az olaszok is savanyú szájízzel szálltak ki győztesként ! Talán mégis igaz az, hogy a franciák vitték a prímet ebben az eszetlen vagdalkozásban, amit ők "béketárgyalásoknak becéztek". Nem csak rosszindulatúak voltak, hanem balf.szok is. Mégis mit vártak ? Odab.sztak a németeknek egy brutális kártérítést, gyakorlatilag megalázták a veszteseket . Végeredmény, egy még brutálisabb II. VH. 50 milliós áldozatával, és később a 20. sz. végén a délszláv háborúval.
Zsolakomarom
2022. július 05. 19:38
Aszongya "haborus inflacio" 12 honapja 1 ukran hrivnya = 10,80 Ft most 13,45 Ft https://www.google.com/search?q=grivnya+to+huf&rlz=1C1GCEA_enUS1000US1000&sxsrf=ALiCzsZ8KngOOFyWxJisGr8hOPdWx--eEg%3A1657039594097&ei=6mrEYpm3BYrjsAeau6fwCQ&ved=0ahUKEwiZ1InDmeL4AhWKMewKHZrdCZ4Q4dUDCA4&uact=5&oq=grivnya+to+huf&gs_lcp=Cgdnd3Mtd2l6EAMyBAgAEAo6BwgAEEcQsAM6BggjECcQEzoFCAAQywE6BggAEB4QFjoICAAQHhAPEBY6BwgjEOoCECc6BAgjECc6BQgAEIAEOgsILhCABBDHARDRAzoICC4QgAQQ1AI6CwguEIAEEMcBEK8BOgUILhCABDoHCAAQgAQQCjoHCAAQChDLAToHCCEQChCgAToICAAQHhAWEAo6DAgAEAoQywEQRhCCAkoECEEYAEoECEYYAFCNC1jFogFgha4BaAVwAXgGgAGsB4gBgzWSAQ0xLjguNi41LjAuMi4xmAEAoAEBsAEKyAEIwAEB&sclient=gws-wiz Errol kussol a dagadek
Lajoss
2022. július 05. 19:38
Két idióta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!