Az USA-ban több állam máris betiltotta az abortuszt, országszerte tüntetések zajlanak (videók)

2022. június 26. 07:55

A demonstrálók attól tartanak, hogy az USA Legfelsőbb Bíróságának döntése után a tagállamok akár felében rögtön az abortuszt ellehetetlenítő szabályozást vezetnek be.

2022. június 26. 07:55
null

Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságának pénteki döntése után országszerte tüntetések törtek ki az abortusz szövetségi szinten való szabályozásának ellehetetlenítése, és a törvényalkotás tagállami szintre helyezése ellen. A Mérce cikke szerint nőjogi aktivisták és az abortusz támogatói attól tartanak, hogy az USA alkotmánybíróságának szerepét betöltő szerv döntése után

a tagállamok akár felében rögtön az abortuszt szigorító, egyes esetekben gyakorlatilag ellehetetlenítő

szabályozást vezetnek be – ahogy ez a lap szerint több esetben már meg is történt.

Az alábbi videó Philadelphiában készült:

 

 

Ezen a fotón az austini tüntetés látható:

Seattle város:

Colorado államban Denver lakosai is szép számmal vonultak utcára. Ezek csak kiragadott példák, hisz szinte megszámlálhatatlan városban vonultak utcára az abortuszhoz való szabad hozzáférés támogatói.

Arizona törvényhozóit pedig gyakorlatilag „túszul ejtették” a tüntetők a törvényhozás épületében, Phoenix városában. Wendy Rogers republikánus állami szenátor tweetje szerint a tüntetők megpróbáltak betörni az épületbe.

 

Nyitókép: Twitter

 

Összesen 236 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DE JÓ
2022. június 26. 22:52
A republikánusok belesétáltak a demokraták csapdájába. Lehet, hogy a félidős választások ezen az ügyön elcsúsznak a republikánusok számára, és maradnak a demokraták a székben. A XXI. században a teljes tiltás nem lehet opció. Ahogy az eddigi szélsőség, az utolsó pillanatig korlátlan abortusz is maga volt az őrület, úgy a másik szélsőség, nulla változat sem lehet jó megoldás. A felnőtt embert nem lehet alávetni a csírasejt uralmának. A konzervatívoknak azért fel kellene ismerni, hogy a 19. század nem volt maga a tökély, és nem lehet, és nem szabad megállítani a világot a 19. századnál. A megoldás, mint szinte mindig, az arany középút.
Vasgyari Tibi
2022. június 26. 14:52
Az élet védők számára minden megfogant bébi ember, és az abortusz az gyilkosság. Az élet védő oldalakon több ezer nő véleményét lehet olvasni, hogy az abortusz után öngyilkossági gondolataik voltak, mély depresszióba estek, többen megbetegedtek testileg, és pszichésen. A szülés minden költségét az állam vállalja, és ha nem akarják megtartani a babát, a kórház vállalja, és örökbefogadást intézik.
DonCiccio
2022. június 26. 13:18
Ha Gyurka bá' utasítása és a napidíj megérkezik, hazamennek
annamanna
2022. június 26. 13:11
az anyák segítése mindenképpen a születésszám növelésére hat pozitívan, márpedig az USA-ban egy nő semmiféle támogatást nem kap, ha szül, ergo csak akkor szülhet biztonságosan, ha jól kereső férje van vagy elég támogató szülei. A "saját szakállára" nemigen, vagy csak úgy, hogy képes annyit keresni, hogy megfizet egy dadát, aki helyette foglalkozik a kisbabával. egy bizonytalan helyzetben levő nő az USA-ban még sokkal inkább rákényszerül az abortuszra, mint nálunk. Hacsak gyorsan le nem szerződik "béranyának", és hajlandó a megszületett gyerekét elpasszolni valakinek. A lényeg, akárhogy is nézem, hogy az anyákat támogatnia KELL a közösségnek, ha azt akarják, hogy szülessenek gyerekek. További támogatás szükséges ahhoz, ha azt akarják, hogy a gyerekek lehetőleg normális körülmények között, egészséges pszichével, strukturáltan, mentálisan épen nőjenek fel, és ne váljanak pl iskolai lövöldözővé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!