Több tucatnyian megsérültek egy súlyos szlovákiai vonatbalesetben

2022. június 04. 07:27

Többségüket a helyszínen látták el, 34 sérültet szállítottak a közeli kórházakba.

2022. június 04. 07:27
null

Mozdony ütközött álló személyvonatnak pénteken este Szlovákiában a Ruttka-Várna vonalon, a Zsolnai kerületben, 75-en megsérültek – adták hírül szlovák médiaforrások. A baleset tényét több hivatalos forrás is megerősítette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökségnek, köztük a szlovák közlekedési minisztérium és az állami vasúttársaság is.

A TASR a szlovák egészségügyi minisztérium és a rendőrség hivatalos közlésére hivatkozva azt írta: az előzetes közlésekkel ellentétben

a balesetnek nincs halálos áldozata.

Korábban az újszó.com magyar nyelvű hírportál az Aktuality.sk szlovák hírportál értesüléseire hivatkozva egy halálos áldozatról írt. A balesetnek hivatalos közlés szerint egy súlyos és 74 könnyebb sérültje van. Többségüket a helyszínen látták el, 34 sérültet szállítottak a közeli kórházakba, Túrócszentmártonba, Zsolnára, Rózsahegyre, Alsó Kubínba és Vágbesztercére.

(MTI)

Fotó: Új Szó/TASR

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yanoo
2022. június 04. 12:38
Tudom. Nem is értem miért szüntették meg. Úgy tudom, nyáron megy Splitbe, illetve Bar-ba vonat. De ez nem biztos... Én még utaztam ezekkel anno.
Galsó Atya
2022. június 04. 09:09
Putyin did disz!
röviden
2022. június 04. 08:43
Mi a frász van a vonatokkal mostanában?
Sany Xepi
2022. június 04. 08:10
Mind magyar településre. Túrócszentmártonba, Zsolnára, Rózsahegyre, Alsó Kubínba és Vágbesztercére.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!