Szaúd-Arábiában elkobozzák a szivárványszínű gyerekruhákat, játékokat (VIDEÓ)

2022. június 15. 20:15

A hatóságok szerint ezek a termékek ellentmondanak az iszlám hitnek és a közerkölcsnek, homoszexualitásra ösztönöznek – számol be a BBC.

2022. június 15. 20:15
null

Szaúd-Arábiában a hatóságok szivárványszínű játékokat és gyermekruhákat foglaltak le, amelyek szerintük homoszexualitásra ösztönözbek – számol be az állami televízió alapján a BBC. Az Al-Ekhbariya riportja szerint a kereskedelmi minisztérium tisztviselői a fővárosban, Rijádban lévő üzletekből számos terméket távolítottak el. Ezek között voltak hajcsatok, pólók, sapkák és tolltartók.

A kereskedelmi minisztérium Twitteren közölte, hogy munkatársai „olyan termékeket koboznak el, amelyek a józan észnek ellentmondó szimbólumokat és jeleket tartalmaznak”. Az ezeket árusító üzletek jogi szankciókra számíthatnak – tette hozzá.

Bár a szunnita muszlimok uralta Szaúd-Arábiában nincsenek a szexuális irányultságra vagy a nemi identitásra vonatkozó törvények, a házasságon kívüli szexuális kapcsolatok, köztük a homoszexuális szex szigorúan tilosak. Az iszlám törvények szerint az azonos neműek közös megegyezésen alapuló szexuális magatartását az eset súlyosságától függően halállal vagy korbácsolással büntetik. 

 

Borítókép: Twitter

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2022. június 19. 12:09
Jól teszik.
ujujuj
2022. június 16. 11:31
A szaudi olaj az ugye demokratikus? Mert nem szeretném, ha homárok vére hajtaná az autómat.
Ödenburger
2022. június 16. 08:02
Csak a pontosság kedvéért: Suaúd-Arábia ugyan tényleg szunnita irányzatú, de annak legradikálisabb, legfundamentálisabb ágát, a wahabizmust (tényleg, mi a francért írjuk ezt magyarul is w-vel?) nyomja teljes erővel. Irányzatilag rokon a tálibokkal.
forsteandretredjemann
2022. június 16. 08:01
Akkor hát mashallah. A jövőre nézve pedig insallah. És még örülni is fog a woke szerencsétlen miközben a tetőre viszik az előírások szerinti gravitációs kezelésre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!