Olasz kormányfő: Az EU csaknem összes tagországa ellenzi, hogy Ukrajna tagjelölt státuszt kapjon

2022. június 01. 19:47

Mario Draghi elmondta, hogy egyelőre nincs napirenden Ukrajna tagfelvétele az EU-ba.

2022. június 01. 19:47
null

Mario Draghi olasz miniszterelnök egy sajtótájékoztató során kijelentette, hogy az EU csaknem összes tagországa ellenzi, hogy Ukrajna megkapja a tagjelölt státuszt – írja a Kárpáthír.

Az olasz kormányfő kiemelte, hogy csak Olaszország támogatja Kijev uniós tagjelöltségét. Hozzátette: a nagyobb tagállamok közül senki más nem ért ezzel egyet. Hangsúlyozta továbbá, hogy ez a státusz amúgy sem jelentene semmilyen garanciát Ukrajna számára. Azt azonban nem zárta ki, hogy működni fog a gyorsított eljárás, de leszögezte, hogy egyelőre nincs napirenden Ukrajna tagfelvétele az EU-ba.

Nyitókép: SERGEI SUPINSKY / AFP

Összesen 157 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gazdag
2022. június 03. 17:12
Talán ha előadná az EU parlamentben a zongorás számát, a tőbbi képviselőt is meggyőzhetné :)
Sulammit
2022. június 02. 10:53
Ti is csak azért támogatjátok, mert nincs tétje nem jófejségből.
zuriktodor
2022. június 02. 08:03
Ezeket rendesen megszivatták.
Dezsőke
2022. június 02. 07:40
Henry Kissinger figyelmeztette a nyugati vezetőket arra, hogy az ukrán-orosz háborúban ne törekedjenek Oroszország legyőzésére, tárgyaljanak az oroszokkal és fogadják el területi igényeik egy részét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!