A német SPD-társelnök vasárnapi vezetéstilalomról értekezik a benzinárak miatt

2022. június 14. 10:16

Saskia Esken szerint az eddigi intézkedések nem elég hatásosak, az árak visszaszorítására akár átmeneti sebességkorlátozást és vasárnapi autóstopot is elképzelhetőnek tart.

2022. június 14. 10:16
null

Saskia Esken, az SPD vezetője keményen kritizálta a németországi üzemanyag-támogatás eddigi hatását és lehetségesnek tartja az ideiglenes sebességkorlátozások és a vezetési tilalmak bevezetését, ha az olaj és a benzin ára továbbra is ilyen magas marad – írja a Tagesppiegel.

A szociáldemokrata német politikus az újságnak adott interjújában arról is beszélt, hogy bár az olajtársaságok azt állítják, hogy nem állnak az árkönnyítés és a lakosság közé, ez szerinte nem igaz.

Ha az üzemanyagárak továbbra is ilyen magasak maradnak, nem zárható ki, hogy keményebb intézkedésekre kerül sor”

– hangsúlyozta a politikus.

A trösztellenes törvények mellett Esken szerint az egyik eszköz az 1975-ös energiabiztonsági törvény, amelyet az olajválságra reagálva fogadtak el, és amelyet a koalíció most módosított.

Ez lehetővé teszi a kormány számára, hogy ideiglenes intézkedéseket rendeljen el, például vasárnapi vezetési tilalmat – amire az idősebbek még emlékeznek – vagy ideiglenes sebességkorlátozást”

– emelte ki a politikus.

„Szóba jöhetnek az árplafonok is, vagy – a legszélsőségesebb esetben – az, hogy a kritikus energiaellátási infrastruktúrákban működő vállalatokat korlátozott időre vagyonkezelői felügyelet alá helyezzük” – tette hozzá.

Nyitóképen: Saskia Esken. Fotó: Kay Nietfeld / DPA / AFP

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kivűlálló
2022. június 15. 23:11
Ezek a németek már nem lesznek hülyébbek! Mi lesz azokkal, akik vasárnap is munkába járnak az autójukkal? Főleg, ha több 10 Km-re!? Hááá..., nóóórmális.....?!
Kristály
2022. június 15. 07:36
Ez már nagyon vészjosló, ez a szociáldemokrácia átka . Aki már ezt megélte az tudja hogy müködik és mi vár az emberekre.
fatman
2022. június 14. 21:11
sztem lassan betiltják a hétfői tv-adást is... :)))
critical man
2022. június 14. 16:09
Ez a vasárnapi autózási tilalom erősen diszkriminatív. Péntek: arabok, muszlimok Szombat: zsidók Hétfő: másnapos vendégmunkások.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!