Német miniszter a Gazpromnak: Ha kell, államilag fogunk beavatkozni

2022. június 16. 09:34

Robert Habeck szerint politikai indíttatású a Gazprom azon döntése, hogy csökkenti a gázszállítást az Északi Áramlat-1 vezetéken.

2022. június 16. 09:34
null

A Gazprom kedden jelentette be, hogy 40 százalékkal csökkenti a gázszállítást az Északi Áramlat-1 vezetéken, ami Németország számára az orosz gáz fő szállítóvezetéke. Azóta tovább szorította a Gazprom a nadrágszíjat, ami azt jelenti, hogy a korábban tervezett napi 167 millió köbméter gázmennyiség helyett naponta most már csak 67 millió köbméter gáz fog érkezni Németországba. 

Az orosz energiaipari cég a Siemens által végzett karbantartási munkálatok késedelmére hivatkozott, Robert Habeck német energiaügyi miniszter a következőképp reagált a Reuters szerint:

Ez csak egy kifogás az oroszok részéről. Nyilvánvalóan a zavarkeltés a céljuk, és hogy felnyomják az árakat”.

A miniszter szerint jelenleg „képesek beszerezni a gázt a piacról, igaz, magasabb áron”, ennek köszönhetően pedig az ellátás egyelőre biztosított. 

Ha kell, akkor államilag fogunk beavatkozni, természetesen”

– üzente Habeck. 

Nyitókép: Britta Pedersen / DPA / AFP

Összesen 228 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
betakentaur
2022. június 19. 08:52
És hogyan akarsz beavatkozni kicsi fiam. Babot osztasz a jónépnek?
peterhill1125
2022. június 16. 21:30
Berlin bosszúja, 1945 miatt. Nem adják vissza az oroszoknak, ami nem az övék. Viszont, fegyvert azt adnak az oroszok gyilkosainak. Aljas nép volt a német, mindig. Ezt a rablógyilkosságot úgy hívják, hogy embargó. Meg a történelem jó oldala.
blondibarbi
2022. június 16. 19:43
Légy erős Robi édesh ! Ti, meg a gazditok toljátok a fegyvert Ukrajnának, az orosz meg novemberben teljesen elzárja majd a gázt. De teljesen ! Az lesz nektek az igazi gáz...! Képmutató barmok ! És tavaszra már nem is lesz EU, csak valami selejt hulladék a helyén. ;P
blondibarbi
2022. június 16. 19:08
Jajj-jajj... Államilag beavatkozni ? Oszt hogyan ? Az oroszok majd elzárják "államilag", aztán baszhatod...! Ezek még mindig azt képzelik, hogy ők diktálnak...? :)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!