Németország nem támogatja a belső égésű motorok EU-s kivezetését

2022. június 21. 14:40

A liberális Szabad Demokrata Párt a „technológiai nyitottság” mellett tett hitet.

2022. június 21. 14:40
null

Németország nem támogatja, hogy az Európai Unióban határidőt vezessenek be a belső égésű motorral hajtott új járművek értékesítésének beszüntetésére – jelentette be Christian Lindner pénzügyminiszter kedden Berlinben. A miniszter a német iparvállalatok szövetségének (BDI) éves tanácskozásán elmondta, hogy pártja, a szociáldemokratákkal (SPD) és a Zöldekkel kormányzó liberális Szabad Demokrata Párt (FDP) elutasítja a belső égésű motorok „de facto betiltását”, ezért az országot az EU-ban képviselő szövetségi kormány nem tudja támogatni az erről szóló uniós jogszabályjavaslatot.

A piacgazdaságot a „technológiai nyitottság” élteti, és ezt az elvet nem szabad feladni, egy mégoly „nemes cél” érdekében sem – mondta a miniszter, hozzátéve, hogy az ökológiaiag fenntartható gazdaság kialakítása eleve hatalmas feladat, és nem szabad még nehezebbé tenni egy lehetséges technológia kizárásával.

Aláhúzta: nem lehet előre tudni, hogy kínálkoznak-e majd olyan megoldások, például a szintetikus üzemanyagok területén, amelyekkel ma még senki sem számol.

(MTI)

Nyitókép: Frank Hoermann / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance / AFP

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2022. június 22. 05:43
A belső égésű motorral ab ovo két nagy probléma van. Egyenes vonalú mozgást kell átalakítani forgó mozgássá majd megint egyenes mozgássá, miközben rengeteg hő szabadul fel, megy pocsékba.
DE JÓ
2022. június 22. 01:56
Végre egy értelmes hang. Takarodjanak végre a semmihez sem értő bölcsészek a jó édes anyjukba!
fatman
2022. június 21. 22:32
na, most pofázzanak a libsik, h be kell tiltani a vétót az EU-ban!!! köcsögök!
Brüsszelidemokrata
2022. június 21. 20:33
Én is támogatom . Ha most azonnal adnak 40 millió forintot elektromos autóra akkor én is támogatom . Ja bocs , most már 50-et , mert amég ezt írtam ennyire felment a forint ára. Mondjuk a defláció se lenne jó , na de ez .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!