Molotov-koktélt dobtak abortuszpárti aktivisták egy abortuszellenes terhességi központra

2022. június 15. 18:39

Ez a második ilyen eset egy héten belül. Ugyanezek a személyek korábban már több, mint egy tucat templomot és más abortuszellenes terhességi központot is megrongáltak.

2022. június 15. 18:39
null

Radikális amerikai abortuszpárti aktivisták újabb abortuszellenes terhességi központra dobtak Molotov-koktélt az Oregon állambeli Gresham városában, alig egy héttel azután, hogy hasonló eset történt a New York állambeli Buffalóban – jelentette a LifeNews amerikai hírportál.

A független, abortuszellenes, életpárti hírügynökség tudósítása szerint hasonló, radikális aktivisták korábban már Wisconsin és Oregon államban is Molotov-koktélokat dobtak ottani abortuszellenes csoportok irodáira, valamint egy abortuszellenes terhességi központra a New York állambeli Buffalőban. Ugyanezek a személyek korábban már

több, mint egy tucat templomot és más abortuszellenes terhességi központot is megrongáltak.    

Szombat reggel ezúttal az Oregon állambeli Gresham Pregnancy Resource Centert gyújtották fel – fogalmazott a terhességi központ vezérigazgatójának közleménye. A helyi rendőrség és tűzoltóság nyomozásának első információi alapján a tűzbombát a központ egyik ablakán dobták be az épületbe. Személyi sérülés nem történt.   

A Jane's Revenge nevű szervezet követhette el a támadást

A robbanószerekkel elkövetett bűnügyekben nyomozó amerikai hatóság (ATF) helyi irodája vizsgálja a mostani gyújtogatási ügyet. Az elkövetők által az épület falán hagyott felirat alapján a Jane's Revenge nevű abortuszpárti aktivista csoport tagjait gyanúsítják a gyújtogatással.    

Ez a radikális csoport vállalta a felelősséget a Wisconsin állam fővárosában, Madisonban álló abortuszellenes, életpárti szervezet épületének májusi felgyújtásáért is. A szervezet akkor még olyan, erőszakosabb támadásokkal fenyegetőzött, amelyek Wisconsin állam határain túlra is kiterjedhetnek, amennyiben nem teljesítik a törvényes abortusz lehetőségének megtartására vonatkozó követeléseiket.

– írta akkor a Jane's Revenge nevű radikális szervezet.    

(MTI)

Nyitókép: abortuszpárti tüntető május 4-én Washingtonban (Allison Bailey / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madar299
2022. június 16. 17:38
Javaslatom Orbán Viktornak : minden abortuszpárti jogosult legyen , ingyen botmixer vásárlására ! Aztán kérem Őket hogy "megfelelően " használják is !
Dr. Greta Grünberg
2022. június 16. 11:28
A ciszheteró dzsenderű férfiaknak nincs közük a szaporodáshoz, mert nem tudnak szaporodni. Legfeljebb spermájuk van, az a fehér izé. De ez még nem jogosít semmire, csak a társadalmi frusztrált agressziót termeli ki, ami elnyomáshoz, dzsendererőszakhoz vezet már sokezer éve. Sokkal kevesebb protopatriarchára lenne szükség, szelektív zigótagyérítéssel simán megoldható lenne. Ne szóljanak bele, hogy mit csinálnak mások a testükkel, inkább szüljenek ők is.
LQRó
2022. június 16. 06:36
Én is támogatom a határ nélküli abortuszt. Pl az ilyen hulyeket 40 évesen is el lehessen hajtani az anyjának.
néhai Ch.Pilot
2022. június 16. 03:50
My body - my choice. Kb. azt jelenti, "az én testem, ez én döntésem". Baromság, cicám! Ne dobd oda bárkinek a testedet, akkor nem esel teherbe - mondhatnánk az idejétmúlt tanácsot. De manapság a fogamzásgátlásnak annyiféle formája létezik, hogy egyszerűen nem is érti az ember, hogy hogyan lehet egy 20-21. századi nő akkora barom, hogy védekezés nélkül lefekszik bárkivel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!