FAZ: Az olajembargós kompromisszum megmentette az Uniót egy blamázstól

2022. június 01. 09:58

A német lap szerint Magyarország szinte mindent megkapott, amit akart.

2022. június 01. 09:58
null

Hétfő este megszületett az olajembargóról szóló kompromisszum, amely megmentette az uniós tagállamokat egy hatalmas, kínos blamázstól – írta a Frankfurter Allgemeine Zeitung az online felületén. A cikk szerint

Magyarország szinte mindent megkapott, amit csak akart.

Hozzátették, hogy Orbán csupán a garanciák miatt aggódott, arra az esetre, ha a Barátság kőolajvezetéken keresztül történő áramlás leállna. A szerző hozzátette, hogy a korábban az energetikai infrastruktúra átalakítására Magyarország által követelt 15-18 milliárd euróról ezúttal már nem volt szó.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2022. június 01. 14:48
Olvasni lehet olyat, hogy Brüsszel majd a MOL -nak tart be bosszúból. Pl nem ad pénzt az átálláshoz vagy valamilyen korlátot vezet be számára. Ha Brüsszel így tenne, akkor nekünk muszáj bármi változtatást tennünk, hiszen nekünk így jobb.
Akitlosz
2022. június 01. 14:41
"A német lap szerint Magyarország szinte mindent megkapott, amit akart." Csak annyit kapott, hogy most hirtelen még egy ideig nem lesz rosszabb, mint az őrült szankciók nélkül. Ezekkel a szankciókkal egyik EU tagállam sem kapott semmi jót, semmi hasznosat. Sem Magyarország, sem a többi. Az EU a saját tagállamainak a legfőbb ellensége.
Ólat a trolloknak
2022. június 01. 14:14
Igen, nekem is az a "szinte" szúrja a szömömöt.
Reszelő Aladár
2022. június 01. 14:05
Az a szép a rúdugrásban, hogy elég egyetlen jó kísérlet egy olyan magasságon, amit a többiek nem visznek át és meg is van az arany. Csakhogy tudni kell, hogy mennyi az, ami még megvan. Ha az EB kijön és felrakja a lécet rögtön 6 méter magasra, akkor ne csodálkozzon, hogy nagyon neccesen fogjuk átvinni. Tudták, hogy ez lesz, senki sem kényszerítette őket, tulajdonképpen Dr Miniszterelnök volt, aki megmentette ezt az ostoba kihívást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!