Törökország
ÉLŐ
Grúzia

Pszichés beteg lehet a berlini tömeges gázolás elkövetője

2022. június 09. 17:04

A 29 éves férfi pszichiátriai elhelyezéséről szóló ügyészségi indítványról csütörtökön dönt a bíróság.

2022. június 09. 17:04
null

Paranoid skizofréniára utaló jeleket állapítottak meg a Berlinben történt tömeges gázolás elkövetőjénél, és kezdeményezték pszichiátriai intézeti elhelyezését – közölte csütörtökön a német főváros ügyészségének szóvivője.

Sebastian Büchner a tájékoztatón elmondta, hogy a nyomozás első megállapításai szerint a szerdai ámokfutás kiváltó oka a gázoló pszichés betegsége lehetett, és feltételezhető, hogy a bűncselekmény elkövetésekor nem volt beszámítható állapotban.

A férfit gyilkossággal, 32 rendbeli gyilkossági kísérlettel és a közúti közlekedés veszélyeztetésével gyanúsítják.

A pszichiátriai elhelyezéséről szóló ügyészségi indítványról még csütörtökön dönt a bíróság.

Sebastian Büchner kiemelte, hogy nem baleset történt, hanem szándékos, tömeges gázolás. Terrorista háttérre vagy bármilyen más politikai vonatkozásra utaló adatokat nem találtak – tette hozzá az ügyészségi szóvivő.

A gázolót a járókelők tartóztatták fel és adták át a rendőröknek

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, a 29 éves német-örmény férfi szerda délelőtt Berlin nyugati részének központjában – egyik bevásárlónegyedében – egy Renault Clio kisautóval a Kurfürstendammon érkezve a Vilmos császár emléktemplommal szemben felhajtott a járdára és elgázolt több embert, aztán visszatért az úttestre, majd nagyjából 100 méter után ismét a járdára hajtott, bele egy tanárokból és diákokból álló csoportba, és végül egy parfüméria kirakatát áttörve állt meg.

Az autóból kiszálló gázolót járókelők feltartóztatták és átadták a helyszínre nagy erőkkel kivonuló rendőrségnek.

A gázolásban egy ember – egy tanárnő – a helyszínen meghalt, 32-en megsebesültek. Egy tanár életveszélyes állapotban van, hét diákot súlyos, de nem életveszélyes sérülésekkel ápolnak. További 7 diákot és 17 járókelőt könnyebb sérülésekkel láttak el.  

Az eset a Breitscheid-tér közvetlen közelében történt, ahol 2016-ban a karácsonyi vásár idején egy tunéziai szélsőséges iszlamista lopott kamionnal a tömegbe hajtott, halálra gázolva 11 embert.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/Michael Sohn

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kalo861
2022. június 15. 22:41
Az ilyeneket kéne meglincselni, meg a m. ricsikeket.
astrx
2022. június 10. 12:55
Hányszor tolhatták már le a pályán ha kimerészkedett a belső sávba ezzel a Clioval? Jóhogy pszichés beteg lett.
NiewiederGyurcsány
2022. június 10. 06:20
Érdekes, mert Franciaországban is minden terrorista támadás elkövetője elmebeteg, idegbeteg, szellemileg visszamaradott és szinte alig valaki vonható felelősségre bíróság előtt! Lehetséges, hogy Európában már csak a zavartelméjű emberek léteznek, s lehet, hogy én is közéjük tartozom, meg ti is?
Vallasz Vilmos
2022. június 09. 22:41
Pszichés beteg kisebbségi elkövető kifejezés szlengje.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!