A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Franciaországban az alkotmányba foglalnák az abortuszhoz való jogot

2022. június 25. 13:35

Így reagálnak a megosztó amerikai döntésre Macronék.

2022. június 25. 13:35
null

Emmanuel Macron pártjához tartozó képviselők egy új törvényjavaslatot nyújtottak be, reagálva arra, hogy az Egyesült Államokban a Legfelsőbb Bíróság felszámolta az abortuszhoz való jogot.

A törvényjavaslat szerint az alkotmányba foglalják az abortuszhoz való jogot.

Az abortuszhoz való jogot Franciaországban már törvénybe foglalták 1975-ben, Marie-Pierre Rixain képviselő szerint azonban ha alkotmányba foglalják, azzal bebetonozzák az abortuszhoz való jogot a jövő generációi számára. Hozzátette, hogy „ami máshol történt, nem történhet meg Franciaországban”.

A törvényjavaslat elviekben „lehetetlenné tenné, hogy megfosszanak valakit a terhesség önkéntes megszakításához való jogától”. Aurore Berge, Macron parlamenti pártjának vezetője szerint az amerikai legfelsőbb bíróság döntése az abortuszhoz való jog visszavonásáról „világszerte katasztrofális a nők számára”.

Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BoRob1
2022. június 25. 21:36
Azt azért nem értem, hogy korunkban, amikor tucatnyi módszer áll a nők rendelkezésére a nem kívánt terhesség elkerülésére, akkor miért nem azt vizsgálják, hogy ennek ellenére miért akarják a nők ezerszám meggyilkolni a gyermekeiket?? Lehet hogy annyira modernek és felvilágosultak, hogy nem is hallottak, esetleg nem tudják használni a rendelkezésre álló módszereket?? Az iparosított agymosás megtette a hatását!!
VeJoLa
2022. június 25. 20:08
Ez is csak egy újabb bidenista seggnyalás. Eddig se akasztották Frankhonban, aki "elvetette" a magzatát.
Istók3
2022. június 25. 16:25
"FRANCIAORSZÁGBAN az alkotmányba foglalnák az abortuszhoz való jogot" Támogatom. Sajnos nincsenek ehhez elegen a parlamentben.
fideszes2022
2022. június 25. 15:49
Hát, itthon is szigorodhatna az abortusz-törvény, túl liberális szerintem egy deklaráltan keresztény országhoz meg főleg. Remélem a kormány ezen is változtat, valljuk be hasznosabb lenne az életünkben mint a főispán és a vármegye elnevezések használata.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról