Franciaországban az alkotmányba foglalnák az abortuszhoz való jogot

2022. június 25. 13:35

Így reagálnak a megosztó amerikai döntésre Macronék.

2022. június 25. 13:35
null

Emmanuel Macron pártjához tartozó képviselők egy új törvényjavaslatot nyújtottak be, reagálva arra, hogy az Egyesült Államokban a Legfelsőbb Bíróság felszámolta az abortuszhoz való jogot.

A törvényjavaslat szerint az alkotmányba foglalják az abortuszhoz való jogot.

Az abortuszhoz való jogot Franciaországban már törvénybe foglalták 1975-ben, Marie-Pierre Rixain képviselő szerint azonban ha alkotmányba foglalják, azzal bebetonozzák az abortuszhoz való jogot a jövő generációi számára. Hozzátette, hogy „ami máshol történt, nem történhet meg Franciaországban”.

A törvényjavaslat elviekben „lehetetlenné tenné, hogy megfosszanak valakit a terhesség önkéntes megszakításához való jogától”. Aurore Berge, Macron parlamenti pártjának vezetője szerint az amerikai legfelsőbb bíróság döntése az abortuszhoz való jog visszavonásáról „világszerte katasztrofális a nők számára”.

Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Tavaszi kampány

Kapcsolódó cikkek

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BoRob1
2022. június 25. 21:36
Azt azért nem értem, hogy korunkban, amikor tucatnyi módszer áll a nők rendelkezésére a nem kívánt terhesség elkerülésére, akkor miért nem azt vizsgálják, hogy ennek ellenére miért akarják a nők ezerszám meggyilkolni a gyermekeiket?? Lehet hogy annyira modernek és felvilágosultak, hogy nem is hallottak, esetleg nem tudják használni a rendelkezésre álló módszereket?? Az iparosított agymosás megtette a hatását!!
VeJoLa
2022. június 25. 20:08
Ez is csak egy újabb bidenista seggnyalás. Eddig se akasztották Frankhonban, aki "elvetette" a magzatát.
Monte Carlo
2022. június 25. 19:17
Ez a cikk megint felkészületlen és amatőr. Az amerikai legfelső bíróság ugyanis nem vonta vissza az abortuszhoz való jogot. Max. az abortuszt, mint alapjogot.
Istók3
2022. június 25. 16:25
"FRANCIAORSZÁGBAN az alkotmányba foglalnák az abortuszhoz való jogot" Támogatom. Sajnos nincsenek ehhez elegen a parlamentben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik