Brit újságírókat és a hadiiparral kapcsolatban álló személyeket tiltott ki Moszkva

2022. június 14. 19:54

Az indoklás szerint az érintettek hamis és egyoldalú információk terjesztésével hozzájárultak a ruszofóbia felszításához a brit társadalomban.

2022. június 14. 19:54
null

Az orosz külügyminisztérium 29 brit újságírót és húsz, a brit hadiiparral kapcsolatban álló személyt tett kedden szankciós listára, megtiltva számukra a belépést Oroszországba. A tárca szerint a médiából szankcionált érintettek – köztük a The Independent, a The Times, a The Daily Telegraph és a The Guardian főszerkesztője, valamint a BBC több vezetője és munkatársa – az ukrajnai és Donyec-medencei eseményekről hamis és egyoldalú információk és értékelések terjesztésével hozzájárultak a ruszofóbia felszításához a brit társadalomban.

A védelmi komplexumhoz kapcsolódó kitiltott személyek között sorolta fel a moszkvai külügyminisztérium közleménye Jeremy Mark Quin védelmi miniszterhelyettest, Leo Dochertyt, a védelmi tárca parlamenti államtitkárát, Benjamin John Keyt, a haditengerészet, Michael Wigstont, a légierő és Charles Richard Sticklandet, a fegyveres erők közös műveleteinek parancsnokát, valamint több hadiipari vállalat vezetőjét. Az indoklás szerint az érintett brit állampolgárok részt vettek az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokról szóló döntések meghozatalában, amelyeket „a helyi büntetőosztagosok és náci alakulatok civilek megölésére és a polgári infrastruktúra lerombolására használnak”.

Moszkva már korábban kitiltotta a brit miniszterelnököt és a kormány több tagját, valamint számos honatyát.

(MTI)

(Fotó: Járókelők a moszkvai Vörös téren a Kreml közelében 2022. április 6-án.MTI/EPA/Makszim Sipenkov)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drom176
2022. június 14. 23:04
Már ideje volt!
MayorAnna 03
2022. június 14. 21:09
Örüljenek(!) a britek, hogy nem a Fekete Delfinbe kerültek, ahova valók.
Akitlosz
2022. június 14. 20:26
"Brit újságírókat és a hadiiparral kapcsolatban álló személyeket tiltott ki Moszkva" A brit tudósok és a brit hírszerzők is megérdemelték volna a kitiltást.
Ólat a trolloknak
2022. június 14. 20:25
A brittudósokat inkább el kellett volna vinni dolgozni Norilszkba..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!