Mit tudunk eddig a berlini ámokfutásról?

2022. június 08. 15:55

Miután belerohant a tömegbe, az autó sofőrje továbbhajtott.

2022. június 08. 15:55
null

Szerda délelőtt a tömegbe hajtott egy autó sofőrje Berlin belvárosában, nem messze a Breitscheidplatztól, ahol 2016-ban terrortámadás történt.

A Renault a híres Kurfürstendammon közeledett, amikor a híres bevásárlóutca és a Rankestrasse sarkán felhajtott a járdára, és belehajtott egy embercsoportba. A berlini rendőrség tájékoztatása szerint a sofőr ezután visszahajtott az útra, és a Tauentzienstrassén továbbhaladva körülbelül kétszáz méter múlva ismét felhajtott a járdára és végül egy drogéria kirakatába csapódott.

Egy iskolai osztályba hajtott bele az autó

A Berliner Zeitung szerint egy nő közvetlenül életét vesztette az ütközés során, kilenc másik ember pedig súlyosan megsérült, hatan közülük életveszélyben vannak. A sérültek többsége egy iskoláscsoporthoz tartozik, akik Berlinbe mentek osztálykirándulásra. Az őket kísérő egyik tanítónő életét vesztette.

Az autó vezetőjét a rendőrök letartóztatták, miután megpróbált elmenekülni a helyszínről.

A volán mögött egy huszonkilenc éves német-örmény férfi ült,

aki maga is megsérülhetett az ütközés során. A Bild című bulvárlap szerint a rendőrség előtt ismert volt az elkövető, aki korábban tulajdonhoz kapcsolódó bűncselekményeket követhetett el.

A rendőrség egyelőre nem közölt részleteket azzal kapcsolatban, hogy baleset történt-e, vagy szándékosan hajtott a tömegbe a sofőr.

Fotó: ADAM BERRY / AFP

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fenrir
2022. június 09. 02:27
"aki maga is megsérülhetett az ütközés során." Köszi, igazából ez érdekelt leginkább.
Ronee
2022. június 08. 22:09
Ezek az "elszigetelt" esetek, miért mindig a haladó nyugati országokban fordulnak elő???? (Költői kérdés volt) #)
Málaga21
2022. június 08. 21:11
Putyin vót vagy Orbán?
Tisza009
2022. június 08. 20:41
A környezete szerint zavart volt a viselkedése. Hát ez kb. 70 millió németre igaz. Beteg egy nép, mindig is az volt, függetlenül attól, német-e, német-örmény, örmény-német vagy német-xyz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!