Lemondatnák az Osztrák Szabadságpárt politikusai az Orbán halálát kívánó ORF-vezetőt

2022. június 03. 15:50

Az FPÖ volt és jelenlegi elnöke szerint is le kell mondania az osztrák köztévé vezetőjének.

2022. június 03. 15:50
null

Mint arról mi is beszámoltunk, Orbán Viktor magyar miniszterelnök halálát kívánta privát Facebook-oldalán Karl Pachner, az Osztrák Közszolgálati Televízió és Rádió (ORF) egyik vezetője. A bejegyzés hatalmas visszhangot kapott, a Magyar Nemzetnek sikerült elérnie Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) volt elnökét.

„Ausztria szabad demokrácia, ha tehát valakinek efféle véleménye van, magát a demokráciát is sérti. Az osztrák külügyminisztérium álláspontja, amely a magánvélemény területéhez sorolja az elhangzottakat, már csak azért sem stimmel, mert Pachner az ORF köztelevízió alkalmazottja” – mondta Norbert Hofer, az FPÖ volt elnöke.

Hozzátette: Karl Pachnernek

azonnal le kellene mondania, és ezt akkor is így gondolnám, ha a mi politikai családunkhoz tartozó személy nyilatkozott volna hasonlót. Sem Orbán Viktorról, sem Joe Bidenről, senkiről nem lehet ilyen stlíusú és tartalmú véleményt közzétenni”.

Hasonló véleményt fogalmazott meg Herbert Kickl, a párt jelenlegi elnöke Facebook-oldalán: „ez egyszerűen őrület és félelmetes! Ilyen hozzáállással Pachnernek nincs helye az ORF igazgatóságában. A lemondás az egyetlen lehetséges út a botrány után”.

Kickl továbbá leszögezte, „az ORF károsítja Ausztria hírnevét”.

Kapcsolódó

Botrány lett belőle, hogy Orbán Viktor szívinfarktusának lehetőségéről posztolt az osztrák köztévé egyik vezetője

Az ORF igazgatója szerint a világ jobb hely lenne a magyar miniszterelnök nélkül. Bővebben...

Nyitóképen: Herbert Kickl FPÖ-elnök. Fotó: Herbert Pfarrhofer / Apa / AFP

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pintyőke
2022. június 04. 08:02
Mérsékelten tisztelt Mandiner, miért hazudsz már megint? "...infarktust kap, és lemond." ez volt a szöveg. Egy halott ember nem tud lemondani.
Ne szájalj
2022. június 04. 07:55
Fene tudja, hogy lemondatnam, vagy sem, ha magatol nem megy. Nem baj az, ha kiderul, milyen alacsony moralitasu emberek iranyitjak Europaban a sajtot, es alakitjak a velemenyeket.
Kormánypárti1
2022. június 03. 20:55
Nem az a baj hogy Pancser hülye (ilyen névvel mi más lehetne?) hanem hogy a főigazgató legalább akkora ökör! Tulajdonképpen nem tudni melyik a nagyobb pancser. :)
Rocktoberi
2022. június 03. 18:07
Pachner meg éljen még sokáig! Érjen meg még legalább 3 Orbán kormányt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!