Álláshirdetésben keresnek katonákat az oroszok

2022. június 19. 17:29

A kilőtt ukrán tankokért prémiumot ígérnek.

2022. június 19. 17:29
null

Ellepték az orosz álláskereső oldalakat és közösségi oldalakat olyan hirdetések, melyben az oroszok katonákat keresnek – írja a Szabad Európa. 

Az előbbi álláshirdetésben azt írták, hogy a jelentkezőnek „tökéletesen ismernie kell a fegyverét, a mesterévé kell válnia”, utóbbi pedig „biztosítja a rábízott felszerelés hatékony és biztonságos működését az egység személyzetének és logisztikai felszerelésének szállítása során, a mindennapi élet és a harc elvárásainak megfelelően”.

Egy másik, dátum nélkül a SuperJob oldalon közzétett álláshirdetés magasabb beosztásra vonatkozik: katonaiegység-parancsnok. Kezdő fizetés kétszázezer rubel (3400 dollár). A feladatok közé tartozik „a harc feltételeinek és az általános katonai előírásoknak az ismerete; a kombinált fegyveres harc alapjai (…) az egység fegyverei és katonai felszerelései; használatuk és karbantartásuk szabályai; a kiképzés és oktatás alapjai; a katonai fegyelem és a személyzet magas morális és pszichológiai állapotának fenntartása”.

A lap kaukázusi szerkesztősége megszerzett egy olyan felvételt is, amelyben egy toborzó a dél-oroszországi krasznodari körzetben arról beszél, hogy a katonák a „hőstettekért” – például

Nyitókép: Kirill Kudryavtsev / AFP

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VeJoLa
2022. június 20. 15:23
Még mindig korrektebb, mint "Z", aki hősi halálra kötelezi a hadköteleseit, és addig hordatja a nyakukra a fegyvereket, míg ennek a kötelezettségüknak eleget nem tesznek.
masikhozzaszolo
2022. június 20. 11:29
Melyik film az, amelyiken a nyaklánc levágott fülekből áll? Elég öreg vagyok már, jó pénzért jelentkeznék piros gombot nyomó tábornoknak. A pénzt előre kérném. De célponttól függően akár ingyen is nyomogatnék, hazaszeretetből. Természetesen én is tipikus proxira gondolnék, a tengeren túlon.
Ízisz
2022. június 20. 10:58
.
Akitlosz
2022. június 20. 01:12
Így megy ez jobb helyeken. A katona szakma, amelyet jól megfizetnek. Több a rosszabb hely, ahol nem így megy és nem fizetik meg a katonákat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!