Politico: Az EU-s vezetők „megadták magukat” Orbán Viktornak

2022. május 31. 08:34

A lap egy diplomatát idézve azt írja: a magyar miniszterelnök „mindenkit túszul ejtett”.

2022. május 31. 08:34
null

Az Oroszország Ukrajna elleni háborúja ellen küzdő EU-s vezetők „megadták magukat” Orbán Viktor miniszterelnöknek, „kapitulálva követeléseinek”, hogy

Magyarország lényegében teljes mentességet kapjon az orosz kőolaj importjának végül hétfőn késő este megszavazott embargója alól

– írta a Politico.eu. A lap kiemeli: a nagyjából egy hónapja húzódó tárgyalásokra reflektálva egy EU-s diplomata úgy fogalmazott, hogy a magyar kormányfőnek sok engedményt sikerült kiharcolnia, és „mindenkit túszul ejtett”.

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
khomeini
2022. május 31. 18:09
féltékenyek
khomeini
2022. május 31. 17:43
Az a probléma itten ejrópában, hogy ezt az egészet a ploglesszívek már rég személyes harcként élik meg. Ezért ír ilyen ostoba dolgokat a Politico is, mintha a cél Orbán legyőzése kellett volna legyen. Mindeközben pedig Orbán nem csinált az egészből személyes presztízskérdést, hanem az országa számára legjobb döntést akarta elérni. Nagyon nagy baj, hogy az ejrópunijó politikusok leckéztetésére akarja felhasználni a hatalmát ahelyett, hogy Európa javát tartaná szem előtt.
Nagyhuba1
2022. május 31. 16:43
Az elért eredményt meddig lehet megtartani azt még nem tudni. Igazából még csak most fog komolyabban elkezdeni szemétkedni Ukrajna, hazai és a nemzetközi baloldal,valószínű időnyerésre játszanak és azon agyalnak miként lehetne Magyarországot kijátszani. Remélhetőleg akik a mi hátunkon "kapaszkodtak" fel a hajóra segítenek az evezésben is.
Dezsőke
2022. május 31. 11:33
békét
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!