Ferenc pápa kerekesszékben ülve jelent meg egy vatikáni találkozón

2022. május 05. 13:48

A szentatyát orvosai kiújult térdfájása miatt tanácsolták el a gyaloglástól.

2022. május 05. 13:48
null

A pápa azon a találkozón használt kerekesszéket, amelyen a női szerzetesrendek vezetőit fogadta a Vatikánban csütörtökön. A kerekesszéket az egyházfő inasaként ismert Sandro Mariotti tolta. 

A Vatikán már húsvétkor nyilvánosságra hozta, hogy Ferenc pápának kiújult a térdfájása. Az utóbbi napokban a pápa néhány találkozót lemondott, egyes szertartásokon ülve maradt. A szentszéki sajtóközpont forrásai szerint

az orvosok a térde pihentetését tanácsolták neki, gyaloglás nélkül.

A következő időszakra tervezett pápai programokat nem módosították.

Ferenc pápa a Corriere della Sera című napilapban kedden megjelent interjúban beszélt arról, hogy injekciózzák a térdét.

„Az egyik lábam nem működik jól, az orvos azt mondta, ne járjak vele. Én szeretek gyalogolni, de most engedelmeskednem kell az orvosnak”  – mondta Ferenc pápa.

(MTI)

Nyitókép: ALBERTO PIZZOLI / AFP

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
budapesti
2022. május 05. 17:47
XVI. Benedek éppen ennyi idős volt, amikor lemondott, mert úgy érezte, túl sok ez már neki.
Akitlosz
2022. május 05. 17:03
Ferenc pápa gyűrűvel az ujján emelte fel a kezét.
Párhuzamos különvélemény
2022. május 05. 16:39
Kellett neki kekeckednie Orbánnal...
Rugo
2022. május 05. 14:53
Lehet COVID oltás mellékhatás. Izraelben 25%-al nőtt az oltottak között a szívinfarktus aránya. Az mRNS oltások (Pfizer, Moderna) szív-érrendszeri mellékhatásai sokkal jelentősebbek, mint a vírus vektor oltásoké (AZ, J&J, Sputnik). Az embereket átvágták azzal is, hogy Pfizer a legjobb - a nagy büdös lofacct a legjobb! Abba kéne hagyni az eü. dolgozók kényszeroltását, mert kiirtjuk őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!