„Bravó” – négy politikus és két népviseletbe öltözött fiatal adott át egy csapot egy román faluban

2022. május 19. 07:35

Pópák most nem voltak.

2022. május 19. 07:35
null

Pont egy hónapja írtunk arról, hogy egy moldvai román faluban pópák jelenlétében koszorúztak meg és adtak át a település első gázóráját. 

Most hasonló esetről számol be a Főtér, ám az átadás tárgya most egy csap volt, a helyszín pedig Erdély, Kissomkút volt. A településen uniós pénzből felújították a vízhálózat egy részét, illetve új csöveket is lefektettek. A Déstől délnyugatra eső falut egyébként közel hatszázan lakják, és már az 1910-es népszámlálás szerint is 95 százalékos többségben voltak a románok.

A mostani átadásnál egy közönséges csapra koncentráltak. Az erdélyi magyar portál cikkéből kiderül, hogy szinte mindenki felvonult a faluban, aki számít: ott volt a a Kolozs megyei prefektus, a megyei tanács elnöke és alelnöke, illetve Dés polgármestere is, az összes munkatárssal együtt. Ortodox papok most nem voltak.

Az esetről készült videóban látható, amint a társaság ünnepélyes tapsviharban tör ki, amikor a két népviseletbe öltözött fiatalnak második próbálkozásra sikerül megnyitni a csapot.

„Bravó” – hangzik el a tolmács nélkül is érthető tetszésnyilvánítás a felvételen.

Nyitókép: Képernyőmentés az ünnepségről készült videóból

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kálmi
2022. május 20. 10:06
Pedig az ellenzék állandóan mint bezzeg országra hivatkozik!!
Voltkocsmáros
2022. május 19. 15:52
Kis lépés egy embernek....
files32
2022. május 19. 14:37
Ott IS térdepeltek az óvodások.
patópál
2022. május 19. 13:23
Ez az a bezzegrománia, ahová maki szerint átjárnak a magyarok dolgozni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!