Helikoptereztette a fiát a német miniszter, botrány lett belőle

2022. május 13. 11:29

Nyaralni mentek vele, de a szociáldemokraták szerint minden szabályosan zajlott.

2022. május 13. 11:29
null

Egyre nagyobb a felháborodás a német védelmi miniszter, a szociáldemokrata Christine Lambrecht helikopterezési ügye körül – írja a Die Zeit. Lambrechtet ugyanis azon kapták, hogy a német légierő egyik szolgálati helikopterén repültette maga mellett a fiát egy kisebb családi kiruccanásra, Sylt szigetére.

A miniszter először egy Észak-Németországban állomásozó katonai ezredet látogatott meg április közepén, majd ezt követően távozott a szigetre a fia kíséretében. Lambrecht azt állítja, hogy minden szabályszerűen zajlott.

Christine Lambrecht azzal védekezik, hogy miniszterként kevés ideje van a magánéletére. „De anyaként fontos, hogy kapcsolatban maradjak a fiammal” – mondta a szociáldemokrata politikus.

A hétvégi, észak-rajna-vesztfáliai választás előtt különösen rosszul jön a szociáldemokratáknak ez a botrány. Olaf Scholz kancellár megvédte miniszterét. A kormányfő szerint a védelmi minisztérium tudott a fiú utazásáról, Lambrechték pedig minden költséget megtérítettek.

Fotó: KAY NIETFELD / DPA POOL / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
józan paraszti ész
2022. május 13. 16:43
Nézzük meg a képet, és gondoljuk át ő a német védelmi miniszter. Aztán gondoljuk át, hogy ő fog megvédeni bennünket Putyintól. A hideg kiráz.
Senki Alfonz
2022. május 13. 14:41
Itthon is volt egy kis helikopteres utazás, van aki külföldön lőtt ki egy rénszarvast, amit helikopterrel vittek el. Egyikből sem lett semmi.
nempolitizálok
2022. május 13. 14:31
Ráadásul ez egy kemény hazaáruló is, bár benne van a zsákban, hogy nem is német.
fatman
2022. május 13. 13:41
Nógrádi Györgyöt kell még idézni, miszerint az elmúlt (nem is tudom, talán) 30-40 évben minden német hadügyminiszter megbukott... mer nyugaton nincs ám korrupció... :)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!