Orosz oligarchák negyed milliárd eurónyi vagyonát fagyasztotta be Ausztria

2022. május 22. 22:04

A pénzek 97 bankszámlán voltak elhelyezve.

2022. május 22. 22:04
null

Ausztria orosz oligarchák 254 millió eurónyi vagyonát fagyasztotta be összhangban az ukrajnai háború miatt bevezetett nyugati szankciókkal – ismertette vasárnap az osztrák kancellár hivatala Bécsben.

A tájékoztatás szerint a pénzek 97 bankszámlán voltak elhelyezve. A belügyminisztérium államvédelmi és hírszerzési igazgatósága ezen felül öt olyan telekkönyvi bejegyzést talált, amelyek nyilvánvalóan a vagyon tulajdonosának elleplezését szolgálták. A gyanús esetek kivizsgálását azonban

megnehezítik a tulajdonosi viszonyok elkendőzését szolgáló cégek, fiktív közvetítők és vagyonkezelő társaságok nemzetközi hálózatai

– tette hozzá a kancellár hivatala. „Ha orosz oligarchák és szervezeteik támogatják az Ukrajna elleni háborút, azzal bűnrészesekké válnak az ott történő atrocitásokban. Ezekkel az intézkedésekkel ott érjük az oligarchákat, ahol a legjobban fáj nekik: a pénzüknél” – jelentette ki Karl Nehammer osztrák kancellár. 

(MTI)

Fotó: ANDRE PAIN / AFP

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2022. május 24. 11:55
NEGYEDIK BIRODALOM ÚJ VILÁGRENDJE ÉPÜL. HOMO DEEPSTATECUS ÉS HOMO BRÜSSELICUS ÖSSZEFOGOTT A DEMOKRÁCIA FELSZÁMOLÁSÁRA! Jól jegyezzük meg a MAGÁNTULAJDON az ukrán-orosz háborút követően, az új világrendben NEM SZENT ÉS NEM SÉRTHETETLEN! Ha az új világrend felszámolására kerül a sor, ez az eszköz KÖTELEZŐEN BEVETENDŐ a homo deepstatecus és a homo brüsselicus megállítására: VAGYONELKOBZÁS A MINIMUM EGY VILÁGMÉRETŰ ÖSSZEESKÜVÉS, A DEMOKRÁCIA FELSZÁMOLÁSÁRA TETT KÍSÉRLET BÜNTETÉSÉRE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
istvanpeter
2022. május 24. 11:26
Azért, ha jól meggondoljuk, mindez tiszta rablás és útonállás.
MZperXXL
2022. május 23. 21:41
Melyik osztrák jogszabály tartalmazza az orosz oligarcha definícióját, meg annak a büntetési tételét?
lyon
2022. május 23. 17:17
Ezek tényleg nem gondolkodnak, hogy ezzel milyen bűncselekményt valósítanak meg ? Lesz még elszámolás, akkor majd hogyan fognak reagálni ? Tulajdon képpen mi a közük hozzá ? Eddig jó volt ahogy volt, most pedig csak azért mert a származásuk Orosz és az USA ezt így kitalálta és jót röhög a markába ? Ez tiszta egyértelmű rablás. Ez egy tény és senki nem fogja lemosni róluk soha. Ezeknek is vissza fog nyalni a fagyi és valószínűleg fognak még ordítani...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!