A lengyel miniszterelnök szerint Putyint el kell távolítani a hatalomból

2022. május 31. 16:06

Mateusz Morawiecki szerint „ha Európa és a szabad világ elveszti ezt a csatát, ezt a háborút, akkor többé nem leszünk biztonságban”.

2022. május 31. 16:06
null

„Örülnénk, ha Vlagyimir Putyin orosz elnököt teljesen eltávolítanák” a hatalomból – mondta Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök kedden a Sky News brit televíziós csatornának nyilatkozva. Morawiecki az Ukrajnát ért orosz támadások kapcsán úgy vélekedett, „ha Európa és a szabad világ elveszti ezt a csatát, ezt a háborút, akkor többé nem leszünk biztonságban”. Szerinte ugyanis mindig Putyin fenyegetése és zsarolása uralkodna felettünk. 

A lengyel miniszterelnök kifejtette: „természetesen örülnénk neki, ha Putyint eltávolítanák”, de Oroszország szuperhatalmi státusza és az a brutális erő, amelyet az orosz elnök képvisel szerinte nem teszi ezt lehetővé. Hozzátette, hogy „mindannyiunk győzelmének számítana”, ha Ukrajna megőrizné a szuverenitását, hiszen „ezért támogatjuk a legkülönfélébb módokon” az országot. Morawiecki a hétfőn kezdődött, kétnapos brüsszeli EU-csúcstalálkozó programjai mellett nyilatkozott a Sky Newsnak. A brüsszeli tárgyalásokon a tagállamok hétfőn megegyeztek egy Oroszország ellen hozandó újabb, hatodik szankciós csomagban, amely magában foglalja az orosz kőolaj importjának embargóját is.

(MTI)

(Fotó: Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök érkezik az Oroszország elleni szankciók hatodik csomagjáról tartott kétnapos rendkívüli EU-csúcstalálkozó második napi ülésére Brüsszelben 2022. május 31-én.MTI/EPA/Stephanie Lecocq)

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
erdei nyezega
2022. június 03. 17:15
hát nosza.....próbáld meg eltávolítani!...hülye lengyel köcsög!..vagy ukrán inkább?
Most80
2022. június 01. 08:23
Mi lenne, ha inkább valami reális célt tűzne ki a lengyel miniszterelnök?
Osztap Bender
2022. június 01. 06:57
No most ez az orosz nép dolga, nem Lengyelországé. Lengyel barátaink orosz fóbiája (ami a múltban történtekre emlékezve jogos is lehet) hallatlan károkat okoz hazánknak és Európának, valamint hozzájárul a háború folytatásához. Ha így folytatják, jenki bábállam lesz a valaha oly büszke Lengyelországból. (Nem kellene elfelejteniük, hogy országukat Churchill tiltakozása ellenére, Roosevelt amerikai elnök játszotta Sztálin kezére.)
Kivűlálló
2022. június 01. 00:50
Téged kellene eltávolítani te hülye lengyel...!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!