Twitteren röhög Európán a volt orosz elnök

2022. április 23. 13:44

Dmitrij Medvegyevnek a jelek szerint van ideje emotikonokkal bőven megtűzdelt gúnyolódásokra.

2022. április 23. 13:44
null

Twitterüzenetben gúnyolódik Vlagyimir Putyin orosz elnök egyik legszorosabb szövetségese az Európai Bizottság döntésén, amivel lehetővé teszi, hogy az uniós tagállamok az orosz követeléseknek megfelelően rubelben is fizethessenek a gázért.

Az oroszok már hetek óta fenyegetőznek vele, hogy amennyiben ez nem történik meg, akkor leállítják a „szerződésszegő” államokba irányuló gázszállításokat. Korábban többek között a magyar és a német kormány is kérte, hogy rubelben fizethessen a megkötött megállapodásokban szereplő euró helyett. (A „trükkre” azért kényszerültek rá az oroszok, hogy így próbálják megőrizni a rubel értékét a dollárhoz vagy éppen az euróhoz viszonyítva, hiszen ha rubelben kell fizetniük a gázért, az uniós tagállamok kénytelenek lesznek előbb rubelt vásárolni a pénzpiacokon.)

Dmitrij Medvegyev, volt orosz elnök és kormányfő, jelenleg az egyik legbefolyásosabb moszkvai hatalmi központ, a Biztonsági Tanács elnökhelyettese. A politikus most Twitter üzenetében azt írta:

„Nagyra értékeljük európai partnereink következetességét és integritását. (Ezután két gúnyos, röhögős emotikon – a szerk.) Főleg, ha figyelembe vesszük, hogy az ICF (Inner City Fund – egy amerikai globális gazdasági-pénzügyi elemző intézet) friss adatai szerint Európa legfeljebb hat hónapig nélkülözheti a gázunkat. De komolyan: még egy hétig sem fogják bírni”.

 

Nyitókép: Ekaterina Shtukina / Sputnik / Sputnik via AFP

Összesen 162 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gulyásleves
2022. április 24. 11:47
1956 emléke bennünk él... Úgy értem most mi hivtuk be az oroszokat...
foldizs
2022. április 24. 09:42
Ő miért használ és miért használhat twittert?
lendvaiildiko
2022. április 24. 09:28
Ha egy kommentelő írja a hírt, a röhög szó elmegy. Olvastam már alpáribb kifejezéseket. Sajnos, ezt egy újságíró/szerkesztő írta, arról az emberről, akitől az energia ellátásunk, sőt a társadalom élete is függ. Ha Medvegyev kineveti az ostoba európai politikusokat, én sajnos zokogok? Uram, vajon miért adtál nékünk ilyen hülye vezetőket, akik háborúkba, pusztulásba visznek be. Megint a vesztes oldalon állunk. Biztos vagyok, hogy amerika harcol majd a végső győzelemig és utolsó ukránig....
Lajoss
2022. április 24. 09:27
Megvegyev..ugyammá..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!