Rács mögé kerülhet Robert Fico

2022. április 21. 18:19

A rendőrség már fel is szólította az ügyészséget, hogy kezdeményezzék Fico letartóztatást.

2022. április 21. 18:19
null

Mint arról április 20-án beszámoltunk, a szlovák rendőrség őrizetbe vette Robert Fico korábbi szlovák miniszterelnök egykori belügyminiszterét, Robert Kaliňákot, míg Ficót szintén bűnszervezet létrehozásával, hatalmi visszaéléssel és adótitok megszegésével gyanúsítják.

Eddig csak az egykori belügyminiszter kezén csattant a bilincs, mivel Ficót parlamenti képviselőként mentelmi jog illeti meg, ezért jelenleg ő szabad lábon van, a rendőrség jövő héten hallgathatja ki. Azonban úgy tűnik, nem marad ez sokáig így, ugyanis a szlovák rendőrség csütörtök reggel bejelentette,

arra kéri az ügyészséget, hogy rendelje el mind Fico, mind Kaliňák letartóztatását,

aminek az ügyészség eleget is fog tenni – számol be róla a Denník N. Az ügyészség mindkét gyanúsított ellen letartóztatást fog kérni, és a letartóztatás már folyamatban is van, azonban Fico esetében ez kicsit bonyolultabb, mivel parlamenti képviselőként mentelmi jog illeti meg, így először a parlamentnek kell döntenie a mentelmi jogának felfüggesztéséről. 

Miután az ügyészség kéri Fico mentelmi jogának felfüggesztését, először majd a Szlovák Nemzeti Tanács ezzel foglalkozó bizottsága foglalkozik az üggyel, ezután pedig a törvényhozás feles többséggel szavaz az egykori miniszterelnök, a szociál-populista Smer-SD elnökének sorsáról, viszont mind a bizottságban, mind a törvényhozásban többségben van a választások előtt a korrupció elleni küzdelemmel kampányoló kormánypártoknak.

Mint arra a Denník leendő magyar nyelvű portálja, a Napunk felhívja a figyelmet, Fico jelenleg abban bízhat, hogy Maroš Žilinka főügyész elkaszálja a rendőrségi indítványt.

Fotó: VLADIMIR SIMICEK / AFP

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Isten jobb keze
2022. április 22. 01:40
A süketek! Xdxd hát miért nem tartottak egy poltpetit ahogyan a retkes nyakú! Xdxd tanúlhattak volna tőlle! Megérdemlik! Xdxd
NorthernOutlaw
2022. április 21. 23:34
Megérdemli! Slota és Fico magyarellenes csicskák. A nyelvtörvény, Sólyom megalázása (mondjuk egy béna pöcs volt), a felvidékiek elleni hangulatkeltés stb... Ellenséggel nem haverkodunk.
választópolgár
2022. április 21. 23:23
Azért nem volt semmi az a maffia demonstráció mód, amikor 2009 ben a fickó Magyarországra "látogatott" és kinyitott ajtajú mikrobuszból a gépfegyvert kifelé, és az újjukat a ravaszon tartó géppisztolyos testőrökkel demonstrált végig Magyarországon... 1:35 nél: https://youtu.be/cTqLEV2jUjM
Tidal_wave
2022. április 21. 23:14
Lehet, hogy menedékjogot kellene neki is adnunk...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!