Hitlert dicsérte a perui miniszterelnök

2022. április 08. 13:21

Később bocsánatot kért.

2022. április 08. 13:21
null

„Tiltakozáshullám indult Izrael limai nagykövetsége előtt, miután Aníbal Torres perui miniszterelnök Adolf Hitlert dicsérte, mondván, a fasiszta diktátor Németországot a »világ első gazdasági hatalmává« tette”írja a 444.hu.

Egy alkalommal Hitler elutazott Észak-Olaszországba, ahol Mussolini megmutatta neki az épülő autópályákat Milánótól Bresciáig, Hitler ezt látva hazament, és teleépítette az országot autópályákkal és repterekkel, ezzel a világ első gazdasági hatalmává téve Németországot. Nekünk is erőfeszítéseket kell tennünk és áldozatokat kell hoznunk útjaink javításáért” – mondta Torres.

„A halál és a terror rezsimjei nem lehetnek a haladás jelei. Hitler volt a felelős hatmillió zsidó haláláért, az ő dicsérete sértés a világtragédia áldozatainak” – reagált közleményben az izraeli nagykövetség.

Torres később azt mondta, hogy kijelentését félreértették, és felajánlotta, hogy személyesen kér bocsánatot Asaf Ichilevich izraeli nagykövettől.

A dél-amerikai országban egyébként már öten haltak meg a kormányellenes tüntetésekben, ami a magas üzemanyag- és műtrágyaárak miatt tört ki.

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2022. április 09. 12:08
Na ez az eltörlés következménye. Már sokkal korábban megkezdődött a normalitás eltörlése, mint azt sokan sejtik. Ez elemi bűncselekmény az emberiség ellen. A perui miniszterelnök elmondott egy tényt. Ez a tény a veszettek eltörléseszmeiségébe ütközik. Legújabban az egész orosz nemzetet törlik éppen el. Csajkovszkij, Dosztojevszkij, Puskin, Csehov, Tolsztoj. Ez a társaság bárkit és bármit eltöröl, amire csak kiveti a fogait. Ezek az emberiség ellenségei. És halál rájuk.
Zsaturnuzs
2022. április 09. 03:43
A hírhez: "teleépítette az országot autópályákkal és repterekkel, ezzel a világ első gazdasági hatalmává téve Németországot" A valóság: nem építette tele az országot autópályákkal és repterekkel. Az elkezdett építkezések messze elmaradtak a (kétségkívül előremutató) tervektől, mert a fegyverkezésre, később a háborúra kellett összpontosítani az erőforrásokat. És a világ első gazdasági hatalma már az 1920-as években is az USA volt, ez nem autópályákon és reptereken múlt, de ha azokon múlt volna, akkor is így lett volna. Az USA GDP-je az 1870-es években előzte meg a korábban vezető Egyesült Királyságét. Németország az 1. világháború előtt feljött a 2. helyre, de a háború után már csak 3. volt, megelőzte az Egyesült Királyság, később a Szovjetunió. Németország az 1. világháború előtti években volt ereje teljében.
Levente
2022. április 09. 02:12
Hát most ez a divat. Az ukrajnai Hitlert is éltetik, meg felfegyverzik, pedig ő még korrupt is, nemcsak egy náci szar!
Zolotarjov
2022. április 08. 19:00
Mint a DK-s polgármester..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!