Vizsgálódik a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség a sugárbeteg katonák ügyében

2022. április 01. 09:40

Egyelőre nem tudják megerősíteni, hogy sugárbetegségben szenvedő orosz katonákat kellett elszállítani Csernobil környékéről.

2022. április 01. 09:40
null

Az Index arról számolt be pénteki cikkében, hogy a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (IAEA)

egyelőre nem tudja megerősíteni azt a hírt, miszerint sugárbetegségben szenvedő orosz katonákat kellett elszállítani a csernobili atomerőmű környékéről.

Azt írták, hogy ebben az ügyben még vizsgálatot folytatnak, a szervezet vezetője, Rafael Grossi például pénteken Kalinyingrádban magas rangú orosz tisztviselőkkel tárgyal majd – tették hozzá.

Ahogy arról korábban a Mandiner is beszámolt, az ukránok azt állították, hogy az orosz katonák a harcjárműveikkel felverték a radioaktív port a Csernobiltól nyugatra lévő Vörös-erdőben, majd beásták magukat.

Később azt is közölték, hogy az oroszok megkezdték a visszavonulást a térségből, de közben túszokat is magukkal vittek.

Nyitóképen egy munkás sétál Csernobilban a reaktor előtt. Fotó: STR / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
foldizs
2022. április 01. 11:30
Az oroszok sugárzó örömmel hajtják végre az inváziót.
bagira
2022. április 01. 10:30
Az orosz védelmi minisztérium birtokába került az a levelezés, amelyet Joe Biden amerikai elnök fia folytatott az amerikai Védelmi Fenyegetéscsökkentő Ügynökség (DTRA), a Pentagon ukrajnai vállalkozóinak munkatársaival, és ez megerősíti, hogy Hunter Biden fontos szerepet játszott a kórokozókkal folytatott ukrajnai munka pénzügyi hátterének megteremtésében – jelentette ki Igor Kirillov, az orosz fegyveres erők sugárzás-, vegy- és biológiai védelmi csapatainak parancsnoka csütörtökön kamerák előtt nyilatkozva. Kirillov szerint a levelek létezését a nyugati média is megerősítette. Ezekből kiderül, hogy Hunter Biden forrásokat biztosított a kórokozókkal kísérletező Black and Veach és Metabiota cégek számára. A tábornok szerint a nyilvánosságra hozott levelezésből kiderül, hogy a Pentagon valódi céljai Ukrajnában messze nem tudományosak. Rámutatott, hogy egyik levelében a Metabiota alelnöke megjegyezte, hogy a cég tevékenysége Ukrajna Oroszországtól való kulturális és gazdasági függetlenségének biztosítására” irányul. Megjegyezte, hogy ez egy biotechnológiai cég esetében meglehetősen furcsa. A tábornok nevesítve nyilvánosságra hozott több levelet, amelyben a DTRA, a Black and Veach és a Metabiota több tisztségviselője érintett. Utóbbival kapcsolatban megjegyezte, hogy a Metabiota a Pentagon felkérésére részt vett a posztszovjet térség járványügyi helyzetének modellezésében. https://internetfigyelo.com/orosz-tabornok-moszkva-birtokaba-jutott-hunter-biden-levelezese-az-ukrajnai-biolaborokrol/
Gyzoltan
2022. április 01. 10:30
"Vizsgálódik a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség" Miért ne vizsgálódna? Vélhetően mind internacionalista titkosszolga... Az általános információ szerzés nem szorítkozhat a műholdakra, meg a diplomatákra... A terepmunkára mindenki bevonásra került...
villogókékfog
2022. április 01. 10:25
"a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (IAEA) egyelőre nem tudja megerősíteni azt a hírt, miszerint sugárbetegségben szenvedő orosz katonákat kellett elszállítani a csernobili atomerőmű környékéről." Akkor tulajdonképpen mi a hír?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!