Az Egyesült Államok lefoglalná, majd eladná az orosz oligarchák tulajdonát

2022. április 28. 16:35

Legalábbis, egy új törvénytervezet szerint.

2022. április 28. 16:35
null

A Fehér Ház új javaslatában nagyobb hatalmat kért az amerikai kormánynak, az orosz oligarchák vagyonának lefoglalására és eladására, valamint bevételeik Ukrajnába utalására. A törvényjavaslatot a Kongresszus elé terjesztik majd megfontolásra.

Nem példanélküli a javaslat

A Fehér Ház javaslata egy jogszabályt követ majd, melyet az Egyesült Államok Képviselőháza nemrégiben fogadott el. 

Az új tervek azonban tovább mennek,

és az igazságügyi, a pénzügyminisztérium, az állam és a kereskedelmi osztályok közötti együttműködésre összpontosítanak a vagyonelkobzás és eladás kapcsán.

Az intézkedések megkönnyítenék az Egyesült Államok számára az oligarchák vagyonának lefoglalását és eladását, és a pénzeszközöket „az orosz agresszió okozta károk orvoslására” fordítanák – áll a Fehér Ház közleményében.

Nyitókép: Twitter

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2022. május 03. 10:08
Mi van USA?! Enyveskezű tolvaj banda! Putyin egy nagy hibát követ el! Nem pörköl oda ennek a rohadt tömeggyilkos USA-nak egy atomot! A föld felszínéről kellene őket eltakarítani, a helyüket sóval beszórni. Rohadt mocskos gyilkos állam!
Gulyásleves
2022. április 29. 13:00
Jogilag aggályos... A vizekről ki lehet tiltani valakit.. De tulajdont nem lehet elvenni csak ha bűncselekményből származik...
Draco Paladin
2022. április 29. 12:25
Na, lehet, hogy idővel a Ráchelribi szállodájára is sor kerül majd Spanyolban.
Ekeke
2022. április 29. 11:21
Soha nem látott szintre nőtt az amerikai államadósság 2022.02.02. 13:28 Kedden az amerikai államadósság először lépte át a 30 ezer milliárd dolláros határt – közölte az amerikai Pénzügyminisztérium. Az adósság növekedését jelentősen fűtötte a világ legnagyobb gazdaságának hitelfelvétele a koronavírus-járvány időszakában. Először lépte át kedden az amerikai államadósság a 30 ezer milliárd dolláros határt – közölte az amerikai Pénzügyminisztérium. Az USA két legnagyobb külföldi hitelezője Japán és Kína, 1300, illetve 1080 milliárd dollárral. A teljes amerikai adósságállományból közel 8 ezer milliárd dollár van külföldi kézben, olyan országoknál (Japán és Kína mellett), mint az Egyesült Királyság, Luxemburg, Írország, Brazília, Kanada, Franciaország, India, Belgium, valamint Tajvan és Hongkong – írja az RT.com." Az amerikát uraló liberális zsidók teljesen eszüket vesztették...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!