Hét eurót kell fizetniük a szerbeknek 2023-tól, hogy beléphessenek az EU-ba

2022. április 21. 11:55

Az új rendszer Montenegró és Bosznia-Hercegovina állampolgárait is érinti majd.

2022. április 21. 11:55
null

A Vajma értesülései szerint minden 18 éven felüli és 70 év alatti utasnak ki kell töltenie egy online űrlapot, és egyszeri belépési díjat kell fizetnie jövő évtől, hogyha be akar lépni az EU-ba.

Minden 90 napnál rövidebb utazáshoz be kell nyújtani a kérelmet,

ide tartoznak a turisztikai, üzleti, egészségügyi utak is, valamint az EU-országokon keresztül történő átutazás is.

Az Európai Utasinformációs és Engedélyezési Rendszer (ETIAS) előírása minden közlekedési eszközzel, tehát szárazföldi, légi vagy tengeri úton történő utazásra vonatkozik – írta a portál.

Néhány percen belül kiadhatják az engedélyt

A legtöbb esetben a kérelem benyújtásától számított néhány percen belül kiadják azt az utazási engedélyt, amely nélkül nem lehet belépni az EU-országokba. Ritkán ugyan, de előfordulhat, hogy az engedélyre a további ellenőrzés miatt 30 napot kell várni. A kérelmező fellebbezhet, ha elutasítják a kérelmét.

Az ETIAS rendszert az EU-országok a szomszédos országokkal határos összes határátkelőhelyén alkalmazni fogják – hívták fel a figyelmet a cikkben.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Forgalmazó
2022. április 22. 18:25
Szerbek!!! Ha van józan eszetek nem léptek be ebbe a diktatúrába! Szabadságotokat elveszik és még azt is megmondják hogyan , miről és mit kell gondolni! Ez rosszabb mint a kommunizmus, de főleg nektek mert nektek az nem volt olyan rossz mint a magyaroknak!
Vakfolt
2022. április 22. 13:18
EU jegy. Na ez biztosan megold minden problémát!
Vasalo
2022. április 21. 18:28
Hát tényleg már lassan degradálják az uniot egy állatkertre, ott is pénzért mutogatják a majmokat.
Vasalo
2022. április 21. 17:02
Csak nehogy ezek az intézkedések kölcsönösek legyenek, és majd a nem EUs országok - mint Svájc, Törökország, arab es távolkeleti országok, no meg USA nehogy ugyanezt tegyék, akkor elvben befellegzett a turizmusnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!