Több robbanás hallatszott a moldovai oroszbarát szakadár terület központjában

2022. április 25. 19:51

A belbiztonsági minisztérium épületét is megtámadták.

2022. április 25. 19:51
null

Az önhatalmúlag kikiáltott „Dnyeszter melléki Köztársaság” központjában, Tiraszpolban kézi páncéltörő gránátvetővel lőtték a belbiztonsági minisztérium épületét. A támadás során senki sem sebesült meg – jelentette a TASZSZ a minisztériumra hivatkozva.

A minisztérium közlése szerint több robbanás hallatszott hétfőn közép-európai idő szerint három óra tájban. Az épületben több emeleten betörtek az ablakok, a helyiségekből füst száll. A helyszínen dolgoznak a katasztrófavédelem szakemberei.

A Novosztyi Pridnyesztrovja helyi hírügynökség közzétette szemtanúk felvételeit, amelyeken két gránátvető látható az úton.

Andrej Szafonov, a Dnyeszter melléki terület „parlamentjének” képviselője a TASZSZ-nak elmondta, hogy

a belbiztonsági minisztérium elleni támadás célja szerinte pánik- és félelemkeltés volt a szakadár területen.

A képviselő a történteteket összefüggésbe hozta számos iskola, egészségügyi intézmény, kereskedelmi központ és más létesítmény aláaknázásáról szóló névtelen telefonhívásokkal.

Orosz tábornok: „Az orosz ajkú lakosság elnyomására utaló jelek mutatkoznak”

Moldovában pénteken a külügyminisztériumba kérették Oroszország chisinaui nagykövetét, tiltakozásul Rusztam Minnyekajev orosz vezérőrnagy kijelentése ellen, amely szerint Moszkva azért akarja az ellenőrzése alá vonni Ukrajna déli részét, hogy kijárata legyen a Dnyeszter menti oroszbarát szakadár területhez.

A tábornok azt mondta, hogy a Dél-Ukrajna feletti ellenőrzés kijáratot biztosítana az orosz fegyveres erők számára a moldovai Dnyeszter-mentéhez, ahol szerinte „az orosz ajkú lakosság elnyomására utaló jelek mutatkoznak”.

(MTI)

Nyitóképen Tiraszpol városa. Fotó: ANDREA MANCINI / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP
 

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolka50.50
2022. április 26. 10:48
Újabb robbantás történt a Dnyesztermenti Köztársaság területén. Majak községnél egy nagy teljesítményű antennát robbantottak fel. Az antenna az orosz műsorokat továbbította.
zuriktodor
2022. április 26. 06:43
Ezek szerint még van bőven kapacitás.
Akitlosz
2022. április 26. 02:38
Lehet máshogyan is kikiáltani független államot, mint önhatalmúlag? Ha mások csinálják, akkor az csak egy bábállam.
figyelő4322
2022. április 26. 00:08
Ez a provokáció visszafelé sülhet el, mivel az oroszoknak ez jó ok lesz arra, hogy összekössék ezt is a többi orosz területtel!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!