Előzetes letartóztatásba került a volt szlovák belügyminiszter

2022. április 23. 19:36

Robert Kalinákot hivatali visszaéléssel, bűnszervezet létrehozásával és támogatásával, kereskedelmi, bank-, postai, távközlési és adótitok veszélyeztetésének ismételt elkövetésével gyanúsították meg.

2022. április 23. 19:36
null

Elrendelte szombaton Robert Kalinák korábbi szlovák belügyminiszter előzetes letartóztatását a bazini speciális büntetőbíróság – közölte a törvényszék szóvivője újságírókkal. Kalinák fellebbezett a döntés ellen, amiről a legfelsőbb bíróságnak kell majd döntenie, de a volt miniszter addig is őrizetben marad.

Robert Kalinákot hivatali visszaéléssel, bűnszervezet létrehozásával és támogatásával valamint kereskedelmi, bank-, postai, távközlési és adótitok veszélyeztetésének ismételt elkövetésével gyanúsította meg a rendőrség. Az ügyészség azért kezdeményezte Kalinák előzetes letartóztatását, mert a vádhatóság szerint félő, hogy szabadlábon befolyásolná a tanúkat, szakértőket vagy más módon akadályozná az igazságszolgáltatást. Az ügyben szintén érintett Robert Fico korábbi miniszterelnök, aki jelenleg parlamenti képviselő, ezért az ügyészség mentelmi jogának felfüggesztését kezdeményezte. Tibor Gaspar volt rendőrfőkapitány ellen szintén eljárás folyik az ügyben.

Fico és Kalinák is visszautasítja a vádakat, amelyeket politikai indíttatásúnak minősítettek.

(MTI)

(Fotó: MTI/EPA/Jakub Gavlak)

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2022. április 25. 11:28
NEM EGY ÉS UGYANAZ AZ ESET KALINYÁK ÉS FICO. MAGYAR RÉSZRŐL KÖLÖN KEZELENDŐ A KÉT POLITIKUS.EGYMÁSTÓL ELTÉRŐ ESET A KÉT FAZON MÉG BUKÁSUK UTÁN IS!
Isten jobb keze
2022. április 24. 09:00
Ott nincs poltpeti! Mellesleg az itteninek Pintérnek is még anno- ról jósok vajacska van a fején!
Highlander07
2022. április 23. 23:25
Amit Malina Hedvig ellen tett, azt nem lehet megbocsátani. Még akkor sem, sőt leginkább nem, mert a saját pártjuk liberálnáci háttéremberei szervezték meg pont fico ellen, az meg olyan idióta volt, hogy inkább a magyarok ellen fordult, minthogy a hülye belső ellenzékével számolt volna le!
kozmosz
2022. április 23. 22:26
Ilyen pofának bármely rutinos bíró helyből 10 évet adna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!