Afganisztánban a tálib vezetés betiltotta a TikTokot

2022. április 21. 17:04

Azzal indokolták a döntést, hogy szerintük a kínai videómegosztó „megrontja a fiatalokat”.

2022. április 21. 17:04
null

Betiltotta a TikTok videómegosztót Afganisztán tálib vezetése – adta hírül az as-Sark al-Avszat című, londoni székhelyű pánarab napilap csütörtökön.

Inamullah Szamankáni tálib szóvivő a döntést azzal indokolta, hogy az országban népszerű kínai videómegosztó tartalma nincs összhangban az iszlám szellemiségével, és „megrontja a fiatalokat”.    

Tavaly augusztusi hatalomra kerülésük óta a tálibok először tiltanak be online platformot, jóllehet, nem ez az első rendelkezésük, amellyel  igyekeznek a társadalmat az iszlám általuk vallott értelmezésével összehangolni. Kormányra kerülésüket követően egyebek között bezáratták a lányokat oktató középiskolákat, márciusban pedig utasították  a kormányzati alkalmazottakat, hogy növesszenek szakállt, és öltözködjenek a helyi szokásoknak megfelelően.

(MTI)

Nyitókép: Jakub Porzycki / NurPhoto / AFP

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rizsa
2022. április 22. 17:05
Ezt nekem vezetni más közösségi oldallal kapcsolatban is.
DoomGuy
2022. április 22. 06:36
Nem szeretem a törölközőfejüeket és ocsmány vallásukat egyáltalán. De jó pár esetben, a nyugati otromba fogyasztáskultúra, agyi leépülés, na és persze a női ösztönök totális szabadjára engedése tekintetében megdöbbenve tapasztalom, hogy a legfundamentálisabb iszlamistákkal kerülök egy platformra...
pepita
2022. április 22. 05:07
Azért ezek a tálibok tudnak valami jót is tenni , a lakosság védelme érdekében.
röviden
2022. április 21. 19:42
Lehet, mégse olyan hülyék ezek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!