Szerdán folytatódnak az ukrán–orosz béketárgyalások

2022. március 01. 15:38

Március 2-án indulhat az ukrán–orosz béketárgyalás második fordulója.

2022. március 01. 15:38
null

A Zerkalo Nedeli ukrán hírforrásra hivatkozva arról ír a TASZSZ hírügynökség: március 2-án folytatódhatnak a béketárgyalások Ukrajna és Oroszország között. 

Egy másik ukrán médium, a Glavkom az ukrán delegációban lévő forrásokra hivatkozva nyilvánosságra hozta a felek által az első találkozó során javasolt feltételeket. Azt írta, hogy Oroszország állítólag azt követelte, hogy Ukrajna vállalja, hogy parlamenti szinten papírra veti az EU-n kívüli státuszát, és népszavazást szervez erről a kérdésről. Ezen kívül az orosz fél azt követelte, hogy Ukrajna ismerje el a Donyecki és Luhanszki Népköztársaságokat a megfelelő régiók közigazgatási határain belül, és mondjon le arról a követeléséről, hogy a Krímet adja vissza Ukrajnának. Ukrajna a Glavkom szerint tűzszünetet és az orosz csapatok kivonását követelte a területéről.

Az orosz-ukrán tárgyalások első fordulóját hétfőn tartották. A megbeszélések öt órán át tartottak. Az orosz küldöttséget Vlagyimir Medinszkij elnöki tanácsadó vezette, aki korábban azt mondta, hogy az orosz delegáció kész addig tárgyalni az ukrán féllel, ameddig a megegyezéshez szükséges. Azt is elmondta, hogy a delegációk előzetesen megállapodtak abban, hogy a tárgyalások következő fordulóját Belaruszban tartják.

Nyitókép: Facebook

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2022. március 02. 12:44
Akik fegyvereket küldenek manapság Ukrajnába,azok mocskos háborús bűnösök! USA Európa Kanada mindegy!
egynick
2022. március 01. 18:44
Ungváry Krisztián írását ajánlom a témáról. Az orosz delegáció vezetője egy 1970-es születésű történész, akinek munkássága figyelemre méltó: szerinte a lengyelek indították a II. világháborút.
OberEnnsinnen
2022. március 01. 18:20
Király Júlia, MNB ex-alelnök támogatja Tónát, remélem. Még ez is: Simor András: "Róna Péter egy teljesen erkölcstelen figura"
csulak
2022. március 01. 17:40
porhintes, es idohuzas ez a targyalas
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!