Senki nem élte túl a Dél-Kínában lezuhant repülőgép katasztrófáját

2022. március 26. 19:07

A China Eastern kínai légitársaság gépének fedélzetén tartózkodó 132 ember közül 120-at már azonosítottak.

2022. március 26. 19:07

Megerősítették a kínai hatóságok szombaton, hogy senki nem élte túl a dél-kínai Kuanghszi tartományban hétfőn lezuhant belföldi utasszállító repülőgép katasztrófáját.

A China Eastern kínai légitársaság gépének fedélzetén tartózkodó 132 ember közül 120-at már azonosítottak. A hatóságok közölték, hogy a vizsgálatok során nem találták robbanóanyag nyomait a Boeing 737-800-as típusú gép roncsain.

Az egyik feketedobozt szerdán megrongálódott állapotban megtalálták a becsapódás helyszínén, a másikat még keresik.    

A gép Kunmingból Kantonba (Kuangcsou) tartott. A kevesebb mint kétórás útidejű járaton közlekedő gépet a felszállás után egy órával érte baleset. Rendkívül szokatlan módon több mint 8 ezer méteres magasságból kezdett hirtelen zuhanni. Rövid ideig úgy tűnt, sikerült megállítani a zuhanást, de aztán pár perc múlva megszakadt a kapcsolata a földi irányítóközponttal,

és egy erdős területen a földbe csapódott.    

A China Eastern légitársaság a balesetet követően felfüggesztette az összes Boeing 737-800-as típusú gépének közlekedését. Az ország három legnagyobb légitársasága közé tartozó China Eastern több mint hatszáz gépből álló flottájának ezzel közel húsz százalékát vonták ki ideiglenesen a forgalomból. A légitársaság közlése szerint a balesetet szenvedett repülőgépet 2015 júniusában állították üzembe, és azóta szigorú technikai elírásoknak megfelelően tartották karban, a felszállást megelőzően a gép megfelelt a repüléshez szükséges követelményeknek.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/Xinhua/Lu Boan

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2022. március 27. 01:44
Gondolom, a hegyek fölött olyan légörvénybe (dugóhúzóba) sem kerülhetett, ami anno Szentgyörgyi Dezső repülőgép-katasztrófáját okozta. "A repülőgép leszállás közben az akkor még ismeretlen meteorológiai jelenségbe, microburstbe – magyarul kb. légzuhatag (nagy erejű, kis kiterjedtségű leáramló légáramlás) – került. Ezzel együtt is helyesen ismerte fel a helyzetet, de a kis magasság, az alacsony sebesség, és a rendelkezésre álló rendkívül rövid idő nem volt elegendő a repülőgép megfelelő mértékű gyorsításához. Ma már külön időjárás figyelő radar ellenőrzi a repülőtér környékét a microburstből eredő katasztrófák elkerülésére, de akkor még nem volt. A problémával a Delta Airlines 191-es járatának szerencsétlensége után kezdtek komolyabban foglalkozni" https://hu.wikipedia.org/wiki/Szentgy%C3%B6rgyi_Dezs%C5%91
Nehidd El
2022. március 26. 23:27
Le van videózva a becsapódás, kb. 1000 km/h-val csapódott be tök függőlegesen. Akarattal is nehéz így irányítani egy gépet, nincs az az üzemzavar, ami ezt kihozza (beleértve a magassági kormány megbolondulását, vagy valamelyik vezérmű, akár a teljes farok leszakadását). Szabotázs lesz az, valamelyik pilóta bekattant. Vagy félig sci-fi: esetleg valaki meg tudta hekkelni a gép vezérlését.
tgely
2022. március 26. 21:33
Taiwan megkísértése furcsa egybeeséssel járt. Az ilyen földbecsapódások, ahol kilóméterre szóródó alkatrészek vannak a repülőgép levegőben történt szétesését mutatja. Lásd ukrajnai légi katasztrófa.
sersem
2022. március 26. 19:33
Biztos a japánok lőttek le, azért szerepel a háborús hírek között.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!