Morawiecki: A légitámadással Oroszország Európa humanitárius erőfeszítését akarta meghiúsítani

2022. március 14. 15:00

A lengyel kormányfő szerint Javoriv megtámadásával az oroszok pánikot akartak kelteni.

2022. március 14. 15:00
null

Az ukrán-lengyel határ közelében fekvő Javoriv gyakorlótér elleni orosz légitámadás célja pánikkeltés volt a civil lakosság körében, valamint Európa humanitárius erőfeszítésének meghiúsítása – jelentette ki Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő hétfőn Varsóban.

Morawiecki a lengyel-litván-ukrán kormányfői tárgyalást követő sajtóértekezleten hangsúlyozta:

az ukrán Lviv várostól közel 40 kilométerre, az ukrán-lengyel határtól pedig mintegy 20 kilométerre fekvő Javoriv a háború elől menekülők útvonalán fekszik.

Az oroszok célja, hogy „meghiúsítsák azon humanitárius erőfeszítést, melynek segítségével Lengyelország, Litvánia, Európa ártatlan embereken, nőkön, gyermekeken akar segíteni” – jelentette ki a lengyel kormányfő.

Ahogy arról portálunk is beszámolt, a javorivi gyakorlóteret vasárnap reggel ért orosz légitámadásnak harmincöt halálos áldozata és 134 sebesültje van.

(MTI)

A nyitóképen Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő
Fotó: LUDOVIC MARIN / AFP

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felvidéki MAGYAR
2022. március 15. 09:56
Te is menj a picsáb@, te USA felszopó ja!
zseblámpa
2022. március 15. 00:25
Egyszer azt magyarázza már el valaki, miért szolgálják ki a lengyelek ilyen aktívan az amerikai érdekeket. Az nem tűnik fel nekik, hogy az EU támadásait is az USA-ból vezénylik? A legutóbbi választások idején is mindenki ringbe szállt ellenük. Most ezzel köszönik meg?
glindorph
2022. március 14. 19:49
Perszelófaszt. Láttam a videót amikor a francia zsoldos arról beszél épp 180 zsoldos társát köztük amcsi katonák haltak meg a támadásban. .....
Ben Jeremiah
2022. március 14. 19:08
Amúgy mi ez a fos cikk? A Mandiner lement indexbe? Egyrészt Lviv az Lemberg, esetleg Lvov, még ha az ukránok be is fosnak. Bécset sem vínnek emlegetjük, és Pozsony is csak Pozsony marad. És az oroszok nem a gyakorlóteret bombázták le, mert ott nem is a gyakorlótér a lényeg, hanem egy komplett katonai logisztikai központot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!