Ezt ígérték az ukránok az oroszoknak

2022. március 16. 12:41

Ukrajna ajánlatáról Putyin tanácsadója és az orosz békedelegáció vezetője adott tájékoztatást.

2022. március 16. 12:41
null

Vlagyimir Megyinszkij, az orosz elnök tanácsadója és az orosz békedelegáció vezetője azt mondta a RIA Novosztyi hírügynökségnek: „Ukrajna felajánlotta nekik, hogy egy »demilitarizált, de saját hadsereggel rendelkező« államot hoznának létre” – számolt be. 

Megyinszkij szerint jelenleg arról tárgyalnak, hogy

Ukrajna semleges státuszban, demilitarizálva működhetne tovább egy független államként.

„Ukrajna azt ajánlotta, hogy osztrák, svéd mintára semleges, demilitarizált állam marad, amelynek azonban saját szárazföldi és tengeri hadereje van. Ezekről a kérdésekről tárgyal az orosz és az ukrán védelmi minisztérium vezetése is” – mondta a politikus.

Megyinszkij: Oroszország tényleg békét szeretne kötni

Vlagyimir Megyinszkij azt is hozzátette, hogy az oroszok számára a Krím és a Donbasz státusza, valamint a humanitárius kérdések, Ukrajna „nácimentesítése”, valamint az orosz nyelvű kisebbségi jogok is fontosak még.

A TASZSZ hírügynökség szerint a politikus mindeközben elismerte, hogy a tárgyalások lassan, nehezen haladnak ugyan, de Oroszország tényleg békét szeretne kötni, „amint csak lehet”.

„Államunk célja és az elnök által kijelölt feladat az, hogy legyen béke ukrán földön, és egy békés, semleges, baráti állami jöjjön létre, amely nem a NATO erődje,

és nem azoknak az erőknek a fellegvára lesz, amelyek kárt okoznának Oroszországnak”

– mondta Vlagyimir Megyinszkij, aki azt is hozzátette: a tárgyalóknak rengeteg komplex kérdéskört kell még átnézniük és belefoglalniuk a létrehozandó megegyezés szövegébe. 

Nyitóképen  Vlagyimir Megyinszkij, az orosz delegáció vezetője. Fotó: MTI/EPA/BelTA/Makszim Gucsek

Összesen 149 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2022. március 16. 18:31
Ezt ígérték az ukránok az oroszoknak. Mindegy, mit ígértek. Putyin megmondta, mindenféle kézfogás, leírt egyezmény, nem leírt megállapodás Amerikával üres malasztnak bizonyult. A Közép-Európai országok Nato csatlakoztak, Romániában amerikai támaszpont, (mondjuk kevés benzinnel), lengyeleknél szintén, magyaroknál ott volt Taszár. Aztán amerikai katonák a Baltikumban. És egyre közelebb Léna szoknyája alá, rakétákkal, Ukrajnába szállított fegyverekkel. Most elcsattant az első pofon.
Tangrin50
2022. március 16. 17:58
Inkább orosz szomszéd mint ukrán nácik a ruszkik legalább nem üldözték a kisebbséget rohadjon meg zelinszkij és bamdája
Tangrin50
2022. március 16. 17:57
Inkább orosz szomszéd mint ukrán nácik a ruszkik legalább nem üldözték a kisebbséget rohadjon meg zelinszkij és bamdája
Tangrin50
2022. március 16. 17:57
Inkább orosz szomszéd mint ukrán nácik a ruszkik legalább nem üldözték a kisebbséget rohadjon meg zelinszkij és bamdája
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!